Romanian International Bank a evitat în extremis falimentul, fiind la limită pentru a deveni prima „bancă-punte” din sistem, din cauza ascunderii sub preş a creditelor neperformante. Noroc că, doar cu o zi înainte să fie declarată prima „bancă-punte” de către BNR, a apărut providenţial investitorul polonez Getin Holding.

Cei de la Getin Holding au virat sumele necesare pentru ca RIB să întrunească cerinţele de prudenţialitate impuse de BNR şi astfel s-a finalizat preluarea 100% a băncii, ea fiind anterior deţinută de doi cetăţeni americani – Daniel Roberts şi Florina Roberts, fiecare cu câte 44,7% din acţiuni.

“Odată cu achiziția RIB, Getin Holding își începe strategia de dezvoltare pe piața locală. Obiectivul nostru este să trasformăm banca într-o instituție financiară puternică și eficientă, un jucător activ în sectoare cheie ale pieței, “ declară Rafał Juszczak, preşedintele Consiliului de Administraţie al Getin Holding.

“Ca grup, oferim un model de business de succes, pe care dorim să îl implementăm și în România. Ne dorim însă să adaptăm acest model la contextul local și la nevoile clienților, pentru că numai o astfel de abordare ne poate garanta succesul,” a adăugat el.

Pe 4 decembrie, Getin Holding a finalizat achiziția 100% a Romanian International Bank. Aceasta este cea de-a cincea bancă străină care face parte din grup. Grupul Polonez este prezent și în Rusia, Ucraina și Belarus.

Romanian International Bank oferă servicii bancare pentru persoane fizice și juridice. Banca oferă servicii pentru peste 80.000 de clienți. La sfârșitul trimestrului doi, activele băncii totalizau 436,4 milioane lei (PLN 424.3 milioane). Banca are 34 de sucursale în principalele orașe din București.