Unitatea de învăţământ – cea mai mare universitate privată din Cipru – va oferi, de asemenea, şi un curs de masterat în moneda digitală şi intenţionează să transforme Cipru într-un hub pentru tranzacţionarea de Bitcoini, procesare şi banking.

„Moneda digitală va crea servicii mai eficiente şi va servi ca mecanism de răspândire a serviciilor financiare pentru regiuni ale lumii cu un sector bancar subdezvoltat“, a declarat Christos Vlachos, directorul financiar al universităţii.

„Departamentele noastre de afaceri, contabilitate şi informatică au încheiat un parteneriat pentru a crea un curs interdisciplinar care să pregătească oamenii pentru aceste schimbări revoluţionare. În acest context, considerăm că este necesar să acceptăm moneda digitală ca metodă de plată în toate instituţiile noastre, în toate oraşele şi ţările în care avem operaţiuni“.

În comunicatul universităţii se mai precizează că Bitcoin este acceptat la plata taxelor de şcolarizare şi a oricăror alte taxe. Cursul de pregătire propus de universitate îşi propune să ajute serviciile financiare şi profesioniştii din afaceri, antreprenorii, oficialii guvernamentali şi administratorii publici să înţeleagă mai bine bazele tehnice ale monedei digitale.

„Ceea ce ne propunem să explorăm în acest program este calea de dezvoltare probabilă a valutei digitale şi vrem să oferim studenţilor noştri perspective pe care le pot folosi în cariera lor profesională“, a declarat Andreas Polemitis, vice-rectorul universităţii.

Bitcoin este o monedă virtuală care permite utilizatorilor să schimbe credite online pe bunuri şi servicii. În prezent sunt în circulaţie circa 11,75 milioane de Bitcoini şi există un plafon la 21 milioane de Bitcoini, ceea ce înseamnă că după acest punct nu mai pot fi creaţi alţi Bitcoini. Ieri dimineaţa, un Bitcoin valora sub 677 dolari, potrivit casei de schimb Mt. Gox.

<object id="cnbcplayer" height="380" width="400" classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="https://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=9,0,0,0" > <param name="type" value="application/x-shockwave-flash"/> <param name="allowfullscreen" value="true"/> <param name="allowscriptaccess" value="always"/> <param name="quality" value="best"/> <param name="scale" value="noscale" /> <param name="wmode" value="transparent"/> <param name="bgcolor" value="#000000"/> <param name="salign" value="lt"/> <param name="flashVars" value="startTime=000"/> <param name="flashVars" value="endTime=000"/> <param name="movie" value="https://plus.cnbc.com/rssvideosearch/action/player/id/3000219786/code/cnbcplayershare" /> <embed name="cnbcplayer" PLUGINSPAGE="https://www.macromedia.com/go/getflashplayer" allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always" bgcolor="#000000" height="380" width="400" quality="best" wmode="transparent" scale="noscale" salign="lt" src="https://plus.cnbc.com/rssvideosearch/action/player/id/3000219786/code/cnbcplayershare" type="application/x-shockwave-flash" /></object>

Citiţi şi Cine stă în spatele creşterii fulminante a banilor digitali