Parteneriatul dintre procesatorul de plăţi şi furnizorul de soluții software pentru HoReCa permite posesorilor de carduri să plătească cu telefonul pentru orice serviciu sau produs achiziționat în hoteluri, restaurante, cafenele, baruri sau retail prin aplicația de plăți mobilPay MasterCard Mobile.

“De acum înainte, o noapte de cazare la un hotel sau o cafea servită într-un bar vor putea fi plătite cu telefonul mobil, direct din aplicația mobilPay MasterCard Mobile. Portofelul sau cardul vor fi înlocuite de smartphone, iar clienții își vor putea achita serviciile sau produsele cumpărate în diverse localuri printr-o simplă scanare a unui QR cod de pe factura primită sau de pe nota de plată”, a declarat Antonio Eram, CEO și fondator Netopia mobilPay.

Soluția de plată cu telefonul mobil în sectorul HoReCa este implementată în parteneriat cu expressoft, furnizor de soluții software pentru companii din domeniile horeca, retail, delivery, quick service, saloane înfrumusețare. expressoft este parte a TOP HoReCa, furnizor multinaţional de soluții IT în domeniu.

“Parteneriatul ajută la reducerea timpului pentru achiziționarea de produse și/sau servicii, prin posibilitatea de a efectua plata direct de pe telefonul mobil. De asemenea, creșterea vitezei de servire a clienților utilizând noua tehnologie se traduce și prin creșterea cifrei de afaceri pentru comercianți. Vom continua dezvoltarea de soluții informatice care să reducă timpii de servire și, de asemenea, care să ducă la creșterea profitabilității afacerilor clienților noştri”, adaugă Gabriel Iovu, manager general expressoft.  

mobilPay MasterCard Mobile este prima aplicaţie de plăţi mobile din România cu ajutorul căreia clienţii posesori de carduri pot plăti cu telefonul pentru produse şi servicii prezentate de comercianţii parteneri. Aplicaţia poate fi descărcată gratuit din Google Play şi App Store şi folosită pentru plata facturilor de utilităţi, reîncărcarea cartelelor preplătite, pentru a cumpăra produse, servicii şi oferte exclusive.

Netopia mobilPay este lider pe piaţa din România în ceea ce priveşte microplăţile cu telefonul mobil şi unul dintre cei mai importanţi procesatori de plăţi online prin card.

Fondată în 1991, compania expressoft are un capital 100% românesc și oferă servicii și soluții informatice, software și hardware, pentru managementul afacerilor din industria ospitalității și retail la nivel internațional. În 2012, compania a realizat o cifră de afaceri de 1,3 milioane euro.