E-talent s-a lansat, ieri,  în mediul virtual, ca unica platformă de casting online, activă pe piata de showbiz din România, în care artişti şi angajatori interacţionează prin intermediul unui website dedicat job-urilor de casting.
„ (…) este probabil cel mai performant soft de casting din România, o bază de date online în care se poate înscrie oricine doreşte să încerce experienţa unei zile de filmare, fie că vorbim de un  spot publicitar, videoclip sau film. Cred că suntem un popor histrionic şi majoritatea românilor pot face faţă cu succes unui rol mic într-un spot publicitar. În plus, job-urile din industrie sunt destul de bine plătite, ceea ce face experienţa şi mai recompensantă”, crede Bogdan Dumitrache, iniţiatorul platformei, care are o experienţă de 10 ani în domeniu, el conducând până în prezent agenţia de casting ExitFilms.
E-talent pune gratuit la dispoziţia angajatorilor din industrie o bază de date ce reuneşte 3.000 de actori profesionişti şi 2.500 real people, precum şi categorii speciale de performeri – modele, dansatori, muzicieni şi actori amatori (absolvenţi ai unor şcoli private de actorie).
E-talent funcţionează ca un site de joburi. Primul pas, pentru a avea acces la toate ofertele de job, este ca utilizatorul să îşi creeze un cont ce, odată activat, îi va permite acestuia să vizualizeze şi să acceseze toate joburile de casting listate public pe E-talent.Angajatorii vor selecta şi invita direct artiştii la castinguri, fără intermedierea E-talent.
Există condiţii minime de eligibilitate pentru actorii profesionişti şi amatori, informaţii necesare pentru a dovedi apartenenţa la grup. Contra cost, E-talent oferă şi servicii de suport pentru casting, şedinţe foto, consultanţă, contractare artişti, închiriere de studiouri, echipament şi spaţii de repetiţii.