Preşedintele Sindicatului de la Mechel, Ioan Pascu, a declarat, vineri, după o întâlnire cu prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Vuşcan, pe tema situaţiei de la Mechel, că înainte de proteste vor fi încercate şi alte variante.

”Activitatea de producţie a început în urmă cu două luni, este un profit mic, dar nu este pierdere, deci dacă s-ar dori, combinatul ar fi rentabil. Când statul român va încheia returnarea de TVA, se va trage oblonul la Mechel. Din câte ştiu, s-au refuzat comenzi de către actuala conducere. Dacă se continuă disponibilizarea, se ajunge în instanţă la judecătorul sindic. Mergem întâi pe calea legislaţiei şi când nu mai sunt soluţii, recurgem la proteste de stradă”, a afirmat Ioan Pascu, citat de Agerpres.

El a participat, vineri, alături de prefectul Gheorghe Vuşcan, de preşedintele CNS Cartel Alfa Cluj, Valentin Ilcaş, directorii ITM şi AJOFM Cluj la o discuţie referitoare la situaţia combinatului din Câmpia Turzii.

După aceeaşi întâlnire, prefectul Gheorghe Vuşcan a afirmat că administratorul judiciar al Mechel Câmpia Turzii şi conducerea societăţii vor să ducă fabrica în faliment.