Una celestă, care simbolizează puterea, autoritatea și forța dar care, în egală măsură, împarte dreptatea cu severitate, răsplătind sau pedepsind după caz; a doua ipostază, cea terestră, este mai plăcută și mai simpatică: Jupiter apare ca un protector, un binefăcător, un creator de șanse și oportunități; el induce blândețe, cumsecădenie și indulgență în varii circumstanțe și, nu în ultimul rând, aduce abundență, permițând sporirea averii personale (sau a economiei unei țări) și reabilitarea financiară și materială. Acestea sunt caracteristicile generale. Ele diferă însă în funcție de semnul zodiacal pe care îl tranzitează această planetă. În drumul său prin semnul Racului, Jupiter privește poporul, mulțimea sau diferitele categorii umane sub semnul unui interes comun, al unui scop, al unei cauze. Anticipăm că, de acum în acolo, se vor înmulți manifestările colective de revendicare a unor drepturi, de manifestare a nemulțumirii sau de exprimare a unor idealuri și tendințe.

Nu vă bazați pe super-Lună!

Circulă tot felul de denumiri și peceți date unor momente astronomice, care prin „mondenizare“ deformează sensul real astronomic sau astrologic. Acum e la modă să vorbești despre Lună și, nu ca să intrăm în rândul lumii, ci tocmai pentru a combate frivolitățile astrologice, ne oprim și noi, acum, asupra acestei formulări. Super-Luna este un termen care încearcă să dea unei faze de Lună Nouă sau de Lună Plină (cea mai apropiată de momentul Solstițiului de vară), statutul de mare eveniment. Din punct de vedere astronomic, această poziție ține de ordinul firescului mecanicii cerești care face ca, o dată pe an, Luna să se afle la cea mai mică distanță față de Pământ. Născută din senzaționalismul unor astrologi, interpretarea acestei poziții încarcă artificial cu un potențial de risc (evenimente colective grave, cutremure etc.) un tranzit care nu are nimic special, cel puțin astrologic. Așa încât faza de Lună Plină care se va produce în ziua de 23 iunie (la două zile după Solstițiul de vară), poate avea niște consecințe ce rezultă din însuși fenomenul opoziției din Soare și Lună, precum și din relația acestui aspect cu restul planetelor, dar nu din exaltarea apropierii Lunii de Pământ. Așadar, nu vă sperați că s-ar întâmpla ceva bun și nici nu speriați să se va deteriora o situație financiară în această perioadă din cauza super-Lunii.
Ziua de 23 iunie – moment astral vulnerabil din punctul de vedere al astrologiei financiare
Faza de Lună Nouă construită prin opoziția Soarelui la 2° 29‘ Rac și Lună la 2° 29‘ Capricorn este o poziție subtilă. Pentru că cele două Luminarii se află în poziții stresante, este dificil ca ele să-și manifeste întregul potențial benefic. De aceea, pentru că este vorba de o Lună Plină cu Luna în Capricorn, se poate anticipa instalarea în această perioadă a unei restricții ca disponibilitate bănească. Nici Soarele în Rac nu marchează vreo etapă de dezvoltare, ci fie una de stagnare, fie chiar de regres. Iată deci că cei doi aștri subliniază, în acest mijloc de an, o postură care va da nota în lunile următoare, din punctul de vedere ale evoluției economice, care se poate traduce prin economie, limitare a cash-ului, restricții cu privire la resursele de bază, mai ales cele rezultate din extracție (petrol, sare, cărbune, minereuri, metale prețioase) sau la cele care provin, în agricultură, din recoltele acestui an. Ceea ce dă o particularitate specială acestei situații, dincolo de semnificațiile ei directe, este conjuncția pe care o face Soarele cu Luna Neagră (în semnul Racului) și opoziția acestor două configurații astrale cu Luna în Capricorn. Marcajul lor depășește impactul strict energetic cu efecte asupra climei și atinge zonele mai profunde ale unor plăți karmice și ale unor semnificații ezoterice. Ele depășesc cadrul personal, individual și privesc grupurile mari de oameni, colectivitățile la nivel de țară, națiune sau zonă geografică. Este ca și cum ar suna gongul anunțând vremuri grele. Din perspectivă economică, sunt semne care prevestesc pierderi, pagube, stricăciuni și degradări ale unei civilizații materiale care se deteriorează în varii ipostaze, cele provocate de tulburările meteorologice fiind doar una dintre cauze.
Fenomenele meteorologice ciudate vor persista până la începutul lunii august
Deși pe noi, românii ne impresionează fenomenele de vreme severă care au loc în țara noastră, această realitate nu privește doar teritoriului României, ci tuturor continentelor, unde fenomenele extreme (caniculă, inundații, secetă, incendii, grindină, zăpadă etc.) provoacă pagube majore și perturbații în desfășurarea multor activități cu impact asupra economiei (agricultură, comerț, transporturi, cultivarea pământului, strângerea recoltelor). Rând pe rând, fiecare continent și fiecare țară, vor avea de suferit consecințele nefaste ale acestor perturbații meteorologice, iar momentul de Lună Plină nu va face decât să marcheze un punct critic în regimul apei prin cele două extreme (secetă și inundații) în ambele cazuri elementul pământ fiind cel viciat. Poate că, la un moment dat, țara noastră va scăpa de sub incidența acestor „crize“ de vreme rea, sau ele vor fi mai rare și mai puțin devastatoare ca altădată, dar alte regiuni vor continua să suporte consecințele unui impact astral determinat din punct de vedere climateric. Ceea se ce construiește în aceste zile pe semnul Racului (patronajul Soarelui, faza de Lună Plină, prezența de curând a Lunii Negre în același semn de apă, întrarea în mișcare aparent retrogradă a planetei Mercur – tot în Rac, precum și apropiata intrare în aceeași zodie a planetei Jupiter) nu face decât să amplifice și să radicalizeze potențialul de risc provenind de la apă.
Un tablou astral apăsător
Cinci planete în mers aparent retrograd care blochează capacitatea de a patrona un curs firesc al evenimentelor, care provoacă dese întoarceri la o stare anterioară de fapte, revizuiri și răzgândiri, care împiedică progresul și ne obligă pe toți, la nivelul fiecăruia, să regândim opțiunile, să renunțăm la o serie de decizii, să reformulăm strategiile de viață. Pentru domeniul comerțului, Mercur este cu deosebire păgubos.
Transporturile întârzie, marfa se strică, se pierde, este returnată, banii nu vin, nu vin la timp, nu vin toți odată. Opiniile celor care decid cu privire la faptele de comerț sunt marcate de impresii subiective, de ambiții personale, de o viziune particulară defectuoasă (frică de a opera cu sume mari de bani, spaimă de necunoscut). La toate acestea intervin, deloc profitabil, tot felul de „ieșiri“ care nu au ce căuta în domeniul financiar, exces de zel, crize de patriotism (sau de interese locale), politici la nivel guvernamental protecționiste prost gândite, prost gestionate etc.
Contextul astral patronează atitudini politice care iau în calcul un factor național, un interes etnic, un criteriu religios, o strategie militară. În acest fel, negocierile evoluează încet, stagnează, se complică prin intervenția acestor factori aleatorii sau sunt condiționate de un cumul de factori ce țin de particularitățile socio-politice, militare sau religioase ale câte unui stat, ce umbresc relațiile economice internaționale sau le complică prin măsurile economice și inițiativele legislative interne cu impact în relațiile externe.
La toate acestea se adaugă o particularitate a acestui moment astrologic: șase planete în cele trei semne de apă (Rac, Scorpion, Pești) sporesc în intensitate aspectele critice ale etapei prin care vom trece. Ceea ce se declanșează pe 26 și 27 iunie se va contura cu acuitate de-a lungul întregii luni iulie, cu consecințe dintre cele mai clare și lesne vizibile în plan economic. Se creează premisele unor evaluări greșite, unor judecăți de valoare marcate de un interes personal ascuns sau greu de identificat ca atare, de tentative de înșelare și păcălire. Dar, cel mai important aspect ce își va pune amprenta în domeniul economic, pe plan național sau internațional, este cel de constrângere sau de creare artificială a unor condiții de negociere viciate de situații-limită sau de crize provocate anume pentru a-i pune pe parteneri în dificultate și în imposibilitatea de a acționa, de a se apăra, de a cere explicații, de a ridica pretenții  ori de a se mai putea menține pe o poziție de negociere abordată anterior. În mod normal, într-o astfel de situație, legitim și înțelept ar fi să se întrerupă orice dialog, să nu se mai ofere plus de informații, de argumente și de puncte de vedere. Este un moment indicat pentru conservarea atuurilor sau pentru replierea fără grabă, într-o nouă direcție: se renunță la actualii potențiali parteneri de afaceri, se schimbă oamenii, țara sau chiar intenția unei afaceri. Aspectul este valabil atât în plan personal cât și la un nivel oficial (organisme internaționale, delegații oficiale, grupuri de lucru bilaterale etc.).
Cramponarea celor în dificultate momentană în legătură cu o afacere nu-i va conduce pe aceștia la succes chiar dacă contractul, cooperarea sau parteneriatul se va realiza; el va funcționa în beneficiul celor puternici, care fac jocul și impun condițiile dure și grele într-o tranzacție. În sfârșit, în măsura în care se poate, ar trebui să se aștepte măcar până la 1 septembrie pentru parafarea acestor negocieri sau, după caz, tratative.
Atenție! Orgoliul dăunează grav afacerilor
Demnitatea este una, poziția principială care ține cont de criterii juste este alta, și ambele sunt profitabile într-un parteneriat. În afaceri însă, orgoliul se identifică cu aroganța socială sau cu suficiența profesională și nu este un factor de succes, iar după 27 iunie el devine chiar un factor de risc. El sporește în intensitate cu cât ne apropiem de 1-2 iulie. Contextul astral al acelor zile le va pregăti celor care sfidează realitatea și umblă cu „artificii“ lecții de viață dintre cele mai dure. Vor funcționa mai multe principii: fie se va găsi cineva și mai lipsit de principii care să-l desființeze pe acel încrezut, fie sunt oameni care vor dori să plătească o poliță cuiva ori, pur și simplu, orgoliul le va întuneca unora mintea într-atât de tare, încât aceia nu vor mai ține cont de evidențe, de nuanțe, de avertismente, de sfaturi sau de astrolog și vor proceda cum le va dicta mai ales…orgoliul. Dacă ar fi vorba doar de un risc asumat și de o pierdere de bani, ar mai cum ar mai fi („pierzi, câștigi, negustor te numești“ spune o vorbă din bătrâni), dar riscul cel mai mare este pierderea unei afaceri, a unei firme, a unor procente deținute într-un acționariat sau a unei funcții de conducere într-o structură de interes economic ori chiar demiterea (cu scandal) pentru că au pus în pericol echilibrul financiar și renumele unei instituții prin decizii iresponsabile și periculoase.

Te-ar putea interesa și: