Activitatea de laminare şi livrările de produse finite continuă atât la Mechel Târgovişte, cât şi la Ductil Steel Buzău, se mai arată în document.

”Cuptorul de la Mechel Târgovişte a fost oprit, începând cu data de 6 aprilie, pentru operaţiunea de înlocuire periodică a cărămizii refractare. Această oprire era planificată şi face parte din funcţionarea normală a fluxului de producţie. Lucrările de întreţinere se vor încheia în data de 12 aprilie, moment în care producţia de ţaglă se va relua”, se arată în comunicatul Mechel.

În săptămâna în care activitatea cuptorului va fi întreruptă, personalul din secţia Oţelărie Electrică, care nu este implicat în lucrările de întreţinere, se va afla în şomaj tehnic şi va fi plătit cu 80% din salariu. Achiziţia de fier vechi va continua în regim normal în toată această perioadă.

Liderul sindicatului Metalurgistul de la Mechel Târgovişte, Gabriel Banu, a declarat, săptămâna trecută, pentru Agerpres, că din cei aproximativ 1.500 de angajaţi ai Mechel Târgovişte, peste 1.000 vor intra, în această săptămână, în şomaj tehnic.

Mechel mai informează că, de la reluarea producţiei la Târgovişte, respectiv din data de 15 martie, au fost realizate 24.000 de tone de ţaglă. Din această cantitate, circa 13.000 de tone a fost deja laminată în produse finite care acoperă toată gama cerută de piaţă în acest moment.

”8.000 de tone de ţaglă au fost livrate la Ductil Steel Buzău, care a reînceput activitatea la capacitate maximă din data de 1 aprilie, conform planificării. Laminarea decurge în condiţii bune, astfel încât Ductil Steel Buzău va avea întreaga gamă de produse disponibile pentru livrare în câteva zile”, se mai arată în comunicatul Mechel.

Conform Mechel, producţia de laminate continuă la cele două întreprinderi cu ţagla (semifabricat de oţel) aflată în stocuri, astfel încât realizarea şi vânzarea de produse finite nu va fi afectată în nici un fel de lucrările de întreţinere a cuptorului de la Mechel Târgovişte.

Sursa: Agerpres