Închiderea BVB pe minus, implementarea unei noi metode de verificare a rovinietelor şi anunţarea unui curs mai mare pentru euro sunt principalele ştiri ale momentului din domeniul .ro.

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a inchis in scadere prima sedinta de tranzactionare din aceasta saptamana, pe fondul corectiilor de pe marile piete europene. Cele mai mari pierderi au fost inregistrate pe sectorul companiilor energetice si pe cel al companiilor lichide, fiind cauzate de deprecierea cu peste 4% a titlurilor Rompetrol Rafinare, potrivit hotnews.ro.

Încasările din rovinietă ar putea creşte cu 30-40% după intoducerea noului sistem informatic de emitere şi monitorizare a taxei de drum, spune conducerea Companiei Naţionale de Autostrăzi. Şoferii vor fi monitorizaţi de camere video amplasate în puncte cheie, iar verificarea acestora se va face prin consultarea unei baze de date electronice, spune money.ro.

Ultimele estimări arată că pachetul de stimuli financiari „pentru măsuri discreţionare” în cadrul Uniunii Europene se va cifra în total la 2,5% din produsul intern brut (PIB) în 2009 şi 2010, a anunţat, luni, comisarul european pentru afaceri economice şi monetare, Joaquin Almunia citat de realitatea.net.

Banca Naţională a României a stabilit, astăzi, un curs de referinţă de 4,2747 de lei pentru un euro, cea mai ridicată rată din 25 martie, când euro a fost cotat la 4,2838 de lei, potrivit adevarul.ro.

Alte titluri importante din economie

Un sfert din acţiunile Flamingo au fost vândute la bursă, pentru 5,1 milioane lei (capital.ro)

Marcile proprii au ajuns la 6% din vanzarile Carrefour (zf.ro)

Marea Britanie si Belgia contesta ajutoarele de stat primite de Opel (financiarul.com)

Nu rata mâine, la ora 8:00, pe capital.ro, primul BULETIN DE ŞTIRI economice online al zilei.