Majorarea accizei la produsele din tutun, închiderea în creştere a bursei şi disponibilizările de la CFR sunt principalele ştiri ale momentului din domeniu.ro.

Un pachet de tigari va fi mai scump cu 40 de bani (4.000 de lei vechi) de la 1 septembrie, odata cu majorarea accizei la tutun cu 7 euro, de la 57euro/1.000 de tigarete la 64 euro/1.000 de tigarete, potrivit reprezentantiilor principalilor producatori din Romania, citaţi de zf.ro.

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a incheiat pe verde prima sedinta de tranzactionare a acestei saptamani, cele mai mari cresteri fiind inregistrate pe sectorul SIF-urilor si pe cel al companiilor lichide. Evolutia acestor indici a fost sustinuta de avansul actiunilor Bancii Transilvania, SIF Transilvania, SIF Oltenia si SIF Moldova, relatează hotnews.ro.

Cel mai mare număr de disponibilizaţi din CFR se pregăteşte la CFR Marfă, de unde vor pleca, cel mai probabil în următorul an, jumătate dintre angajaţi, adică aproape 9.000 de persoane. CFR Marfă, care intenţionează să se privatizeze de anul viitor, trebuie să‑şi echilibreze bugetul de venituri şi cheltuieli, în condiţiile în care pentru 2009 nu există un astfel de buget, potrivit standard.ro.

Alte ştiri importante din economie

Ungaria reduce încă o dată dobânda-cheie (capital.ro)

Bulgaria, în anticamera euro (evz.ro)

Portofoliul de asigurari de viata al Ardaf ar putea fi transferat catre Generali Asigurari (wall-street.ro)

Nu rata mâine, la ora 8:00, pe capital.ro, primul BULETIN DE ŞTIRI economice online al zilei.