Compania americană care dețiine cel mai utilizat motor de căutare pe internet trebuie să plătească o amendă de 7 milioane de dolari, acesta fiind deznodământul unei lungi investigații derulate de autoritățile americane, care a vizat mașinile companiei cu care Google face capturi pentru Street View.

Mai precis, între 2008 și 2010, mașinile Google Street View au colectat parole și alte informații confidențiale cu ajutorul rețelelor wireless instalate în locuințe.

Compania spune că acest incident a fost o greșeală, arătând că softul care făcea capturi a colectat accidental informații private ale utilizatorilor.

Comisia Federală pentru Comunicaţii a amendat Google anul trecut cu 250.000 de dolari, pentru că nu a colaborat în timpul unei investigaţii privind colectarea datelor de către companie.

Google a anunţat în 2010 că nu va mai folosi informaţii Wi-Fi pentru Street View, care afişează imagini ale străzilor pentru Google Maps. La acea dată, compania a susţinut că a colectat informaţiile din greşeală.