S-au făcut filme despre el, s-au scris cărti, s-au organizat expoziţii, însă până la
Clive Palmer nimeni nu a încercat să construiască o copie modernizată a celebrei nave despre care se spunea că nu poate fi scufundată.
 
"Titanic a fost un pachebot de vis, Titanic II va fi un pachebot unde visele devin realitate", a declarat omul de afaceri a cărui avere este estimată la la 795 de milioane de dolari  în 2012. Palmer nu a dezvăluit bugetul de construcţie pentru "Titanic II", dar a ţinut să precizeze că toţi banii vin din buzunarul său –
"Finanţez singur acest proiect fiindcă vreau să cheltuiesc banii pe care îi am înainte să mor".

"Titanic II" va fi construit în colaborare cu Blue Star Line, o companie apropiată de cea care a deţinut "Titanicul" original.

 La fel ca originalul, nava va avea  270 m lungime şi 65.000 tone, trei clase separate – "Nu se vor amesteca", a afirmat Palmer -, nouă punti, precum şi o punte suplimentară pentru respectarea actualelor reguli de securitate.

La clasa întâi va exista o copie a faimoasei scări gigantice de pe "Titanicul" original şi una a piscinei şi a băilor turceşti, existente pe primul "Titanic".

În plus faţă de modelul original, "Titanic II"  va avea cazinou şi va fi cu un metru mai lat, din motive de "stabilitate". Vor exista şi mult mai multe bărci de salvare, a precizat Palmer. "Pachebotul meu va fi cel mai sigur din lume", a declarat el, evitând sa spună dacă va fi şi imposibil de scufundat.

Titanicul era cea mai mare navă de croazieră de lux când s-a ciocnit de un aisberg în Atlanticul de Nord şi s-a scufundat la 15 aprilie 1912. Peste 1500 de oameni au pierit atunci în apele îngheţate ale oceanului.

Sursa: Busuness Insider ; Paris Match 
<iframe width="420" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/JZsYoRUrMRw" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>