1. Browser-ul TOR este o bună unealtă în slujba anonimatului pe internet. Deşi funcţionează ca un browser comun, acesta se diferenţiază prin faptul că garantează de la bun început că nu reţine şi distribuie date privind locul din care a fost accesat internetul, dispozitivul implicat sau istoricul de navigare. The Tor Browser Bundle poate fi descărcat gratuit şi este valabil pentru Windows, Mac şi Linux, potrivit Business Insider.

2. Duck Duck Go este un motor de căutare alternativ. Dacă Google oferă publicitate direcţionată comportamental şi emite rapoarte de transparenţă cu privire la comportamentul de căutare al utilizatorilor săi, Duck Duck Go este
cu siguranţă alternativa care garantează anonimatul pe internet, nu păstrează niciun fel de istoric cu privire la utilizatori şi funcţionează la aceleaşi standarde de calitate.3. HTTPS Everywhere este un plug-in dedicat Firefox şi Google Chrome care detectează website-urile nesigure şi care îl ţine la curent pe utilizator cu modul sau măsura în care îi sunt preluate şi prelucrate datele.

4. Cryptocat este un serviciu de mesagerie open source care întrece Facebook Chat şi Skype prin faptul că este 100% privat. 5. Silent Circle este un serviciu contra-cost, realizat de fondatorii PGP, una dintre cele mai sigure platforme din lume la nivel de confidenţialitate a datelor. Silent Circle include e-mail, video chat, telefonie şi nu numai.