În pofida acestor probleme, oficialul muntenegrean a spus, într-un interviu acordat Agerpres, că turiştii români sunt bineveniţi în Muntenegru pentru a vedea frumuseţile acestei ţări. Printre acestea, el a menţionat o diversitate bogată de munţi, o coastă foarte bogată în plaje cu nisip şi plaje cu prundiş şi un golf unic în Europa de Sud-Est care nu se poate găsi în restul Mediteranei.

Întrebat dacă şi muntenegrenii sunt interesaţi de destinaţiile turistice din România, Pejovic a subliniat necesitatea intensificării schimbului de informaţii privind oferta României în acest domeniu.

‘Aş spune că ar trebui să lucrăm mai mult privind stabilirea unui fel de schimb de informaţii legat de ceea ce poate oferi România. În timpul şederii mele la Bucureşti, am încercat să văd, de asemenea, unele dintre părţile importante istorice ale oraşului, care pot fi vizitate, dar România este o ţară cu adevărat mare; există o multitudine de lucruri de văzut, atât în vest, cât şi în sud sau la ţărmul Mării Negre şi aş spune că cu cât mai mulţi români vin în Muntenegru, cu atât va exista mai mult interes de partea muntenegreană de a vizita România’, a declarat oficialul muntenegrean, care a efectuat o vizită la Bucureşti în perioada 6-8 februarie.

În acelaşi interviu, Aleksandar Andrija Pejovic a spus că autorităţile muntenegrene au în vedere deschiderea unei ambasade în România, dar din cauza dificultăţilor economice acest lucru a fost amânat. El a anunţat însă că, până vor fi depăşite obstacolele, Podgorica va recurge la un ambasador nerezident care va fi direct responsabil pentru România.

Totodată, negociatorul şef al Muntenegrului a prezentat o scrisoare de invitaţie adresată ministrului român de externe, Titus Corlăţean, de a vizita Muntenegrul în perioada următoare, din partea vicepremierului şi ministrului muntenegrean de externe, Igor Luksic.
Sursa: Agerpres