În condițiile în care tot mai mulți români sunt afectați de criză economică, Federația Patronatelor din Turismul Românesc consideră că turiștii români trebuie să fie încurajați să-și petreacă vacanțele în România în condiții cât mai avantajoase.
 
După experiența acumulată pe parcursul a peste zece ani de derulare a programelor speciale în România, respectiv “Litoralul pentru toți” și „O săptămână la munte”, Federația Patronatelor din Turismul Românesc continuă această inițiativă și lansează un program similar ce se va derula în weekend-urile lunii decembrie, în Capitală. Astfel, cine vrea să se cazeze la un hotel de patru stele va plăti 259 de lei, incluzând cazarea pentru două nopți și micul dejun. În cazul hotelurilor de 3 stele, promoția este de 189 de lei, iar la două stele este 139 de lei.
Pentru a beneficia de aceste tarife speciale, sejurul trebuie să se desfășoare în weekend-urile stabilite, adică 7-9 decembrie, 14-16 decembrie și 21-23 decembrie 2012.
În prezent, sunt puse la dispoziția turiștilor aproape 1.000 de locuri, dar se așteaptă ca și alte hoteluri să se înscrie în program.