Tratamentul oferit pacienţilor este gratuit, centrul IHS Constanţa fiind în relaţie contractuală cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

Înfiinţată în anul 2004, IHS este membră a unui grup de companii din domeniul medical care activează în patru ţări din sud-estul Europei şi este lider în calitatea serviciilor medicale de nefrologie şi dializă. Compania are peste 500 de specialişti dedicaţi, care tratează anual un număr de peste 1.500 de pacienţi.

"În România se estimează un număr de 2.000.000 de oameni care suferă de boli renale, dintre care doar 20% sunt diagnosticaţi şi trataţi, iar majoritatea, două treimi, ajung la dializă de urgenţă. Dacă în 1990 România avea 7 centre de dializă, astăzi, datorită privatizării, am ajuns la 145 de centre în ţară.", spune Prof. Dr. Eugen Moţa, Preşedintele Societăţii Române de Nefrologie.

„Investim în oameni! Priorităţile noastre sunt educarea şi instruirea continuă a pacienţilor şi personalului cu scopul de asigura o permanentă creştere a calităţii vieţii. Odată cu dobândirea cunoştinţelor necesare, cu respectarea unui program de viaţă sănătos, cu o atitudine pozitivă şi prin conştientizarea tuturor simptomelor bolii şi a tuturor posibilelor soluţii de tratament, pacienţii trataţi în centrele noastre pot aborda un stil de viaţă considerabil îmbunătăţit, cât mai aproape de normalitate.”, a declarat Dr. Dimitrie Capşa, Director Medical IHS.