Împrumutul BEI va contribui la finanţarea reabilitării termice a 94 de blocuri de locuinţe din sectorul 4 al municipiului Bucureşti în perioada 2012-2013. Acesta va contribui la reducerea cu circa 50% a consumului energetic al clădirilor vizate, iar economia totală de energie se va ridica la circa 40 GWh pe an. Împrumutul face parte din programul general desfăşurat de Primăria Sectorului 4 Bucureşti pentru reabilitarea a 320 de blocuri de locuinţe.

‘Fondurile BEI vor contribui la scăderea consumului energetic din Bucureşti, la creşterea calităţii vieţii cetăţenilor printr-un mediu mai sănătos şi un aspect mai plăcut al clădirilor oraşului, precum şi la îndeplinirea obligaţiilor României cu privire la combaterea schimbărilor climatice’, a precizat Mihai Tănăsescu, vicepreşedinte al BEI.

Acesta este al treilea împrumut BEI acordat direct unei primării de sector din Bucureşti pentru proiecte de eficienţă energetică. În ultimii doi ani, banca a încheiat acorduri similare de finanţare cu primăriile sectoarelor 1 şi 6 din Bucureşti, în valoare totală de 195 milioane euro.

Banca Europeană de Investiţii este instituţia de creditare pe termen lung a Uniunii Europene şi este deţinută de statele membre ale UE. Banca pune la dispoziţie finanţare pe termen lung pentru investiţii solide, cu scopul de a contribui la atingerea obiectivelor politicilor UE.