În general, proprietarii de maşini cu motoare puternice generează cele mai multe îngrijorări chiar şi printre conducătorii auto înşişi. Astfel, mai mult de jumătate dintre persoanele chestionate au declarat că şoferii de BMW sunt cei mai agresivi conducători auto în comparaţie cu proprietarii altor mărci de maşini.

Pe locul doi s-au clasat conducătorii de Mercedes-Benz. Circa 32% dintre cei intervievaţi au declarat că aceştia se caracterizează de asemenea printr-un comportament destul de agresiv.

Mai mult de un sfert (25,9%) dintre persoanele chestionate consideră însă că cei mai agresivi sunt proprietarii de maşini Toyota.

Conducătorii maşinilor Porsche se situează pe locul patru în acest top al celor mai agresivi conducători auto, cu 8,7 procente.

De asemenea, culoarea maşinii a fost inclusă printre indiciile care trădează maniera în care şofează un conducător auto. Astfel, proprietarii autoturismelor de culoare neagră sunt cel mai puţin amabili, în opinia a 45% dintre cei chestionaţi. Pe locul doi se plasează conducătorii automobilelor de culoare metalică.

Dincolo de aceasta, circa 80% şi-au exprimat dezaprobarea faţă de şoferii care depăşesc viteza, indiferent de marca maşinii, în timp ce 30% dintre intervievaţi au declarat că îi irită mai ales şoferii care circulă cu o viteză mai mică decât media celorlalţi participanţi la trafic pe un tronson sau altul de autostradă.