Noul EC135 a fost livrat la numai 6 luni după achiziţionarea primului elicopter de acest tip şi, împreună cu acesta, va fi folosit pentru misiuni medicale de urgenţă. Această nouă livrare este parte a unui program pe scară largă lansat de Guvern pentru a-şi dezvolta capacităţile medicale de evacuare, program ce include planuri pentru mărirea flotei existente.
"Personalizarea finală a elicopterului, inclusiv echiparea sa medicală, s-a făcut în România, în Braşov, la Eurocopter România. La 10 ani de la crearea sa, Eurocopter România este acum un partener industrial cheie pe piaţa locală de elicoptere, şi în acelaşi timp pe piaţa mondială, cu un număr de peste 100 de elicoptere PUMA şi SUPER PUMA din străinătate sosite la Eurocopter România pentru reparaţii majore şi modernizări”, a spus Jean-Loius Mascle, director general al companiei.
În conformitate cu reglementările internaţionale de securitate în aviaţie, elicopterul este echipat cu două motoare şi poate atinge o viteză de până la 254 de km/ h, pe o distanţă medie de aproximativ 635 km. Totodată, costurile de exploatare şi întreţinere pentru acest elicopter sunt reduse. Înfiinţată în 1992, Grupul franco-germano-spaniol Eurocopter este o divizie a EADS, lider mondial în industria aerospaţială, de apărare şi servicii adiacente. Eurocopter Group are aproximativ 17.500 de angajaţi. În 2010, Eurocopter şi-a confirmat poziţia de lider mondial în industria producătoare de elicoptere pe piaţa civilă şi parapublică, cu o cifră de afaceri de 4,8 miliarde de euro, 346 de comenzi noi pentru elicoptere, precum şi o cotă de piaţă de 49% în sectoarele civil şi parapublic.
Per ansamblu, produsele Grupului însumează 33% din valoarea totală a flotei mondiale de elicoptere. Prezenţa sa puternică la nivel mondial este asigurată de cele 30 de filiale de pe cinci continente, împreună cu o reţea puternică de distribuitori, agenţi de vânzare certificaţi şi centre de mentenanţă. În prezent, se află în funcţiune mai mult de 11.200 de elicoptere Eurocopter, iar compania are peste 2.900 de clienţi în mai mult de 147 de ţări. Eurocopter oferă cea mai largă gamă de elicoptere civile şi militare din lume.