‘Au fost verificate cinci societăţi comerciale, au fost întocmite cinci dosare penale pentru evaziune fiscală cu un prejudiciu de aproximativ 80.000 de lei. Mai mult, au fost indisponibilizate bunuri în valoare de aproximativ 60.000 de lei. Au fost aplicate patru sancţiuni la Legea codului muncii în valoare de 40.000 de lei, deoarece au fost depistate patru persoane care munceau fără forme legale. Au fost identificate două persoane care practicau taximetria fără autorizaţie’, a declarat Alexandru Niculae.
De asemenea, el a spus că au fost aplicate trei sancţiuni la Legea nr. 12/1990, ce reglementează comercializarea de produse, valoarea acestora fiind de 60.000 de lei. ‘Au fost aplicate 15 sancţiuni pentru fapte de tulburarea ordinii şi liniştii publice, 84 de persoane au fost legitimate şi 25 de persoane au fost conduse la secţia de poliţie pentru identificare’, a menţionat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei.
El a precizat că în noaptea de sâmbătă spre duminică, Poliţia Capitalei, prin Serviciul de Investigare a Fraudelor de la sectorul 3 şi Secţia 10 Poliţie, a organizat o amplă acţiune în centrul istoric al Bucureştiului.
Alexandru Niculae a afirmat că în această activitate poliţiştii au fost sprijiniţi de inspectori ai Oficiului pentru Protecţia Consumatorului şi Inspectoratului Teritorial de Muncă, precum şi de poliţişti locali.
Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei a precizat că prin această acţiune s-a urmărit prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, a muncii la negru şi a infracţionalităţii stradale din centrul istoric. ‘Echipe mixte de poliţişti şi inspectori au verificat societăţile comerciale din zona centrului istoric în tot ceea ce priveşte activitatea lor economică: registre contabile, operaţiuni comerciale efectuate, calitatea şi modul de comercializare a produselor, legalitatea activităţii angajaţilor. A fost verificat şi modul în care taximetriştii din această zonă îşi desfăşoară activitatea, dacă sunt respectate prevederile legislaţiei în vigoare. S-a acţionat pentru identificarea şi legitimarea persoanelor suspecte, a celor urmărite sau a celor care consumă sau comercializează substanţe interzise’, a adăugat Niculae