“Şeic Osama, acest extrem de bogat, acest miliardar, şi-a cheltuit toţi banii pe jihad”, a afirmat Zawahiri în a doua parte a memoriilor sale asupra vieţii fondatorului Al Qaida, postată pe site-uri jihadiste.

“El cheltuia cu generozitate pentru jihad şi mai ales pentru a finanţa atacurile de la 11 septembrie 2001” în Statele Unite şi “atacurile împotriva ambasadelor americane la Nairobi şi Dar Es-Salaam” din 1998, a adăugat Zawahiri, citat de Agerpres.

Semn al acestei “generozităţi”, Osama Ben Laden a trebuit să deblocheze doar într-o zi 50.000 de dolari din suma de 55.000 de dolari de care dispunea atunci, pentru a sprijini pregătirea atacurilor de la Nairobi şi Dar Es-Salam, a explicat el.

Dar Ben Laden era “auster în viaţa lui şi “foarte avar pentru a cheltui pe alte lucruri decât jihadul”, a adăugat Zawahiri, afirmând că el se opunea cu înverşunare finanţării cheltuielilor de caritate “în detrimentul jihadului”.
Zawahiri i-a succedat lui Ben Laden în fruntea nebuloasei extremiste, aminteşte AFP. “Creier” al operaţiunilor şi principal purtător de cuvânt al Al Qaida, el este acum omul cel mai căutat din lume. Autorităţile americane au pus pe capul lui un preţ de 25 de milioane de dolari.