ZF, un furnizor major pe plan mondial de transmisii si sasie in industria auto, poarta discutii pentru un nou joint venture in Rusia, a declarat directorul executiv al companiei, Hans-Georg Haerter.

„Purtam discutii promitatoare. Cred ca in cursul acestui an vom putea face un anunt cu privire la intentiile noatre si partenerul din Rusia”, a precizat Haerter, citat de Automobilwoche.

Totusi, Haerter a refuzat sa ofere alte detalii cu privire la statdiul discutiilor sau in ceea ce priveste un eventual partener din Rusia. ZF produce deja transmisii auto in rusia, in colaborare cu compania constructoare de camioane Kamaz.

Pe de alta parte, Haerter a coborat la 13 miliarde de euro prognoza cu privire la veniturile companiei in acest an, in crestere cu 3% fata de rezultatul inregistrat in 2007. Proiectia anterioara a cresterii veniturilor companiei pentru anul in curs a fost de 4%.

Haerter a explicat ac aceasta modificare a prognozei privind veniturile companiei a fost efectuata din cauza cresterii pe plan international a pretului otelului. „Vom face tot ce putem pentru a atinge castigurile de anul trecut”, a adaugat reprezentantul ZF.

Sursa: Automobilwoche