Zapatero a făcut această afirmaţie în cadrul unei discuţii informale avute cu ziariştii care au călătorit cu el în avionul oficial, de la Astana (Kazahstan) la Sankt Petersburg (Rusia).

Premierul spaniol a dorit să sublinieze mesajul pozitiv lansat vineri la nivelul pieţelor de cancelarul german Angela Merkel şi de preşedintele francez Nicolas Sarkozy, care au garantat că vor face ‘cât mai curând posibil tot ceea ce este necesar’ pentru a salva Grecia, folosind o formulă care să-i implice ‘în mod voluntar’ pe creditorii privaţi.

După ce a amintit că Spania a pledat mereu pentru implicarea voluntară a creditorilor privaţi, Jose Luis Rodriguez Zapatero a susţinut că miniştrii de finanţe din zona euro – care se vor întâlni duminica viitoare – vor ajunge la un preacord cu privire la cel de-al doilea pachet de ajutor financiar destinat Atenei.

După cum a explicat Zapatero, membrii guvernului ştiau că iunie urma să fie o lună dificilă, deoarece în iulie Grecia trebuie să restituie o parte importantă din suma împrumutată, deoarece se apropie termenul limită pentru achitarea acestor sume.
SURSA: Agerpres