Producatorul de camioane Volvo a anuntat ca are in plan sa disponibilizeze 1.400 de angajati din Europa, pe fondul incercarii de a reduce costurile si de a face fata crizei economice din intreaga lume.

Astfel, Volvo Trucks a decis ca in cadrul fabricilor din Gothenburg, Umea (Suedia) si Ghent (Belgia) sa nu mai existe ture de noapte. Aceste ture au fost introduse in perioada in care compania nu putea face cererii foarte mari de autovehicule.

„Directia negativa inspre care se indreapta piata a fost accentuata de evenimentele recente de pe pietele financiare, ceea ce a dus la incertitudine si restrictii de credite. Clientii companiei au devenit mai neincrezatori si evita inlocuirea masinilor” au declarat reprezentantii companiei.

Volvo a mai anuntat la inceputul lunii ca isi va scadea productia cu 5% ca reactie a scaderii ingrijoratoare a vanzarilor.Volvo ar putea astfel reduce productia cu pana la 20.000 de unitati. Compania ar putea vinde, in 2008, 400.000 de vehicule, mai putin cu 12% fata de anul 2007, cand a comercializat 457.000 de unitati.

Sursa: The Guardian