Operatorul de acces la internet detinut de Romtelecom mai imprumuta ceva de la compania-mama: apelurile tip voce. ClickNet a lansat serviciul de telefonie prin internet, prin tehnologie VoIP (voice-over-IP). Acum se pot efectua apeluri in orice retea nationala sau internationala, iar la primire utilizatorii pot fi sunati numai din reteaua Romtelecom. In faza a doua, se va debloca posibilitatea primirii de apeluri si dinspre alti operatori.

In acest mod, compania-mama Romtelecom reuseste sa ofere clientilor care nu au dorit sa-si instaleze si o linie telefonica clasica, posibilitatea de a putea efectua apeluri. De asemenea, utilizatorii care au pachetul double-play pot acum sa aiba un al doilea numar de telefon.

Tot acum, ClickNet si-a numarat in registru clientul cu numarul 500.000. Astfel, de la o cota de piata de circa 6% cat avea pe segmentul de internet in anul trecut, operatorul a ajuns acum la un prag de 20%. Din portofoliul Romtelecom, operatorul de acces la internet ClickNet si difuzorul de televiziune prin satelit Dolce merg cel mai bine, in ceea ce priveste evolutia numarului de clienti. O evolutie asemanatoare are si partenerul sau mobil, Cosmote Romania. Abia dupa cativa ani, compania-mama Romtelecom a reusit sa opreasca hemoragia de clienti.

In incercarea de a tine pasul cu competitia reprezentata de RDS.Link (detinut de RCS&RDS) si UPC, operatorul ClickNet a marit recent vitezele de download, oferind acum abonamente la viteze cuprinse intre 2-20 Mbps.