Într-un comunicat remis bursei de la Atena, operatorul grec a precizat că Vodafone şi Wind, care deţin deja 39% din acţiunile sale, au făcut o ofertă neangajantă de 1,70 – 1,90 euro per titlu pentru restul acţiunilor, ceea ce evaluează Forthnet între 187 şi 209 milioane de euro.

O victimă a competiţiei dure de pe piaţa de telecomunicaţii în scădere din Grecia, Forthnet a înregistrat pierderi nete în ultimii nouă ani. Însă, preluarea acestei companii ar da Vodafone un avantaj competitiv important faţă de OTE, divizie a Deutsche Telekom, principalul actor de pe piaţa de telecomunicaţii din Grecia.

La începutul acestei luni, OTE a depus o ofertă neangajantă în valoare de 250 – 300 milioane de euro pentru Nova, platforma pay TV a Forthnet. Joi, însă, Forthnet a precizat că 'nu există evoluţii semnificative în legătură cu oferta OTE'.

Vodafone a încercat şi în 2012 să conteste hegemonia OTE pe piaţa din Grecia, prin încercarea de a fuziona cu Wind Hellas, al treilea operator grec de telecomunicaţii. Chiar dacă Vodafone nu a reuşit să preia Wind Hellas, cele două companii au convenit, anul trecut, să-şi împartă reţelele pentru a reduce costurile.

Vodafone Group Plc., cel mai mare grup internaţional de telecomunicaţii mobile din lume, cu aproximativ 434 de milioane de clienţi, la 31 martie 2014.

Compania are divizii în 30 de ţări de pe cinci continente şi peste 50 de reţele partenere în întreaga lume.

Vodafone România avea 8.185.680 clienţi la serviciile de telefonie mobilă, la 31 martie 2014, în creştere cu 104.390, faţă de 2013.

SURSA: Agerpres