Cele cinci miliarde de utilizatori ar însemna că aproximativ 60% din populaţia planetei va folosi Facebook până în 2030, dată la care se aşteaptă ca populaţia planetei să ajungă la 8,5 miliarde, conform estimărilor Naţiunilor Unite. Însă pentru ca Facebook să aibă atât de mulţi utilizatori trebuie ca şi zonele sărace ale planetei să aibă acces la internet.

Vrem să reuşim să-i conectăm pe toţi, vom face parteneriate cu guvernele şi diferite companii din întreaga lume, a spus Zuckerberg, referindu-se la un proiect ce prevede asigurarea accesului la internet şi în zonele sărace ale lumii. Iniţiativa, care se numeşte internet.org, a fost primită cu neîncredere în unele state ale lumii, India interzicând această facilitate, iar Egiptul oprind funcţionarea serviciului.

Dar chiar şi aşa, Zuckerberg spune că va oferi internet gratuit chiar şi refugiaţilor în taberele în care aceştia stau, prin intermediul unor drone încărcate cu energie solară. Este un pic nebunesc, a spus Zuckerberg, care s-a şi fotografiat cu o astfel de dronă, denumită Aquila, conform USA Today. În prezent Facebook are 1,59 miliarde de utilizatori.

Mark Zuckerberg a făcut aceste comentarii luni, în timpul unui eveniment organizat la noul sediu al Facebook, proiectat de cunoscutul arhitect Frank Gehry, cu ocazia celei de-a 12-a aniversări a Facebook, marcată joi, 4 februarie, şi numită Ziua Prieteniei.AGERPRES