Grupul francez Renault a prezentat vineri primele imagini ale unui vehicul care poartă numele Sandero Stepway. Este vorba despre un crossover, deşi francezii preferă să îl numească USV (Urban Sport Vehicle), cu dimensiuni aproape identice cu cele ale modelului Dacia Sandero. Deşi atât oficialii Renault de la Paris cât şi cei de la Bucureşti au refuzat să comenteze eventuala apariţie a acestei maşini pe piaţa noastră, este destul de clar că acesta este viitorul SUV Dacia. Asta dacă luăm în calcul şi faptul că modelul Sandero a fost iniţial lansat sub brandul Renault tot în America de Sud.

Conform producătorului, versiunea „Urban Sport” a fost concepută odată cu startul programului Sandero. Proiectat în special pentru nevoile clienţilor brazilieni, Renault Sandero Stepway are drept ţintă cumpărătorii sofisticaţi din oraşe care caută un vehicul cu un design distictiv. Spre deosebire de Sandero, noul model are o gardă la sol ceva mai mare, bare de protecţie şi o grilă mai puternică. Spaţiul interior este identic cu cel al modelului de bază, iar portbagajul are un volum de 320 de litri.

Prima ţară în care va fi comercializat noul vehicul este Brazilia, în octombrie. Acolo, vehiculul va fi echipat cu un motor de 1,6 litri – 16 V de 112 CP alimentat cu bioetanol. Următoarea ţintă a modelului Sandero Stepway va fi Argentina, unde vehiculul va fi dotat şi cu un motor dCi.

În România, crossoverul Dacia va fi lansat cel mai probabil în vara anului viitor, urmand a fi comercializat în toamna lui 2009.

0-17883-capital002.jpg