Vanzarile de telefoane mobile in Statele Unite ale Americii, cea mai mare piata de telefonie mobila din lume, au inregistrat o crestere de 6,2% fata de perioada similara din 2007, pana la 47,4 milioane de terminale, in ciuda turbulentelor de pe piata si a crizei creditelor.

Producatorul de terminale mobile sud-corean Samsung Electronics a surclasat liderul pietei din SUA, Motorola, devenind in trimestrul al treilea din acest an, compania cu cele mai mare vanzari.

Astfel, conform companiei de cercetare Strategy Analytics, Samsung a inregistrat in perioada analizata o cota de piata de 22,4%, in timp ce cota Motorola a scazut la 21,1%, de la 32,7% in perioada similara a anului trecut.

Conform analistilor de pe piata, intreaga piata de terminale mobile ar putea fi afectata in 2009, si ar putea inregistra scaderi intre 4 si 27 de procente, fata de 2008, in functie de gravitatea situatiei economice globale. Aceasta a afectat deja vanzarile din traile dezvoltate, cum ar fi cele din Europa de Vest.

Sursa: Engadget