Potrivit studiului realizat la Stanford, metoda funcţionează pentru tipuri diferite de cancer, inclusiv pentru cele care apar spontan.

Cercetătorii consideră că aplicarea locală a unor cantităţi mici de agenţi ar putea deveni o terapie rapidă şi relativ ieftină pentru cancer, care este puțin probabil să provoace efecte secundare adverse, observate adesea la stimularea imunităţii în întreg corpul.

Când folosim aceşti doi agenţi împreună, putem observa eliminarea tumorilor din întreg corpul”, a declarat Ronald Levy, doctor în oncologie. „Această abordare trece peste procesul de identificare a unor ţinte de imunitate specifice tumorilor şi nu este necesară activarea completă a sistemului imunitar sau modificarea celulelor imunitare ale pacientului”, a adăugat Levy.

Unul dintre agenţi este aprobat în prezent pentru a fi folosit pe oameni, iar celălalt a fost deja testat pentru uz uman în cadrul unor experimente clinice. Un studiu clinic a fost lansat în ianuarie pentru a testa efectele acestui tratament pentru pacienţii cu limfom.

Studiul Stanford a fost susținut de Institutul Național de Sănătate, Societatea de Leucemie și Limfom, Fundația Boaz și Varda Dotan și Fundația Phil N. Allen.

Citiți articolul integral