Renault si Nissan vor mari preturile autovehiculelor pentru a face fata pretului ridicat al petrolului dar si costurilor materiilor prime, se arata astazi intr-un articol publicat in presa franceza.

Astfel, Renault va aplica o crestere de 1,5% pentru modelele sale, iar modelele Nissan vor fi cu 2 sau chiar 3% mai scumpe in Japonia.

„Renault va mari preturile in toate tarile pentru a face fata costurilor materiilor prime”, a declarat un purtator de cuvant al producatorului francez de automobile.

Acesta a subliniat ca in ultimii 4 ani compania a repercutat foarte putin aceasta crestere a costurilor, care se traduce printr-un impact de 270 de milioane de euro pentru marja sa operationala.

 

UPDATE: Carlos Ghosn, preşedintele Alienţei Renault-Nissan a declarat ieri că, din cauza costurilor tot mai mari ale materiilor prime totţi producătorii vor fi nevoiţi să majoreze tarifele automobilelor. „Este doar o chestiune de timp”, a menţionat Ghosn.

Deşi alţi producători anunţau ca posibilă o majorare a preţurilor începând cu 2009, oficialul Renault-Nissan spune că totul va începe încă din a doua parte a lui 2008 cu procente care vor fi cuprinse între 2% şi 3%. „Nu avem altă soluţie decât să creştem preţurile”, a declarat pentru Thomson Financial, Carlos Ghosn

Sursa: Capital.fr