Octavian Bellu a demisionat din funcţia de secretar de stat deţinută în cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului.

Octavian Bellu a depus la Secretariatul General al Guvernului un document în care solicită să fie eliberat din funcţia de secretar de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului, invocând imposibilitatea de a mai lucra într-un sistem „blocat şi fără viitor”.

El a precizat că nu a discutat în prealabil nici cu premierul Emil Boc şi nici cu ministrul Monica Iacob Ritzi.

„Nu se putea ieşi din acest blocaj decât printr-un gest pe care mi-l asum şi care, după părerea mea, nu mă poate scoate nici mai alb decât sunt şi nici să mă arate ca cel care ar fugi de răspundere. Am stat, am aşteptat, este vorba şi de imaginea mea, atât cât este, şi de imaginea ministrului. Motivul este imposibilitatea mea de a mai funcţiona într-un sistem blocat în momentul de faţă şi pentru care nu văd niciun viitor. Nu este vorba de ministrul Ridzi”‘, a spus Bellu.

La începutul lunii iulie, la finalul audierii sale la Comisia Ridzi, Octavian Bellu a declarat că nu a decis să se retragă din funcţia de secretar de stat, dar că nu se ţine de scaun şi că ar pleca mai uşor de la MTS decât a făcut-o când a părăsit lotul de gimnastică.

SURSA: Mediafax