Inca de la demararea negocierilor cu guvernul român pentru achiziţionarea uzinei de automobile de la Craiova, oficialii Ford au anunţat că aici va fi produs şi un alt model în afara celor două variante Transit Connect, pentru transportul mărfurilor şi cel al persoanelor.

 

Conform revistei AutomotiveNews Europe, care citează un oficială apropiat companiei americane, noul model va fi numit B-Max şi va fi înlocuitorul actualului model Fusion (foto).

 

Vor fi produse anual la Craiova circa 100.000 de unităţi din acest model, iar numele B-Max este, deocamdată, provizoriu, el putând fi modificat până la apariţia vehiculului pe piaţă.

UPDATE: Veşti despre posibila înlocuire a lui Fusion circulă prin presa internaţională încă de la începutul anului trecut. Conform acestora, viitorul B-Max va fi un vehicul din clasa supermini şi va împrumuta multe dintre soluţiile de design ale fraţilor mai mari S-Max şi C-Max, înscriindu-se astfel în linia noii game Ford.

 

Vehiculul va avea spaţiu suficient pentru cinci persoane, iar bancheta spate va fi glisantă pentru a oferi un plus de confort sau un plus de spaţiu pentru bagaje. Accesoriile din interior vor fi foarte asemănătoare cu cele ale modelelor enunţate, iar propulsia va fi realizată prin utilizarea unei game de motoare comună cu cea a noului Ford Fiesta.

 

În prima jumătate a acestui an, Ford Fusion a fost vândut în Europa în numai 40.000 de exemplare, mult mai puţin decât se estimase iniţial. În România, în aceeaşi perioadă au fost comercializate 878 de exemplare, cu 1,9% mai multe decât în semestru I din 2007. Conform Ford of Europe, la jumătatea lui 2009 va începe la Craiova producţia modelului Transit Connect, iar în 2010 acestuia i se va adăuga un nou model de clasă mică, produs exclusiv în România.