Compania indiana Argentum Motors va plati zece milioane de euro pentru achizitionarea unui pachet majoritar de actiuni in cadrul companiei franceze constructoare de capote retractabile, Heuliez.

„Argentum va plati zece millioane de euro pentru 60% din actiunile Heuliez”, se arata intr-un comunicat al companiei franceze. Mai mult, constructorul indian Argentum va investi inca zece milioane de euro in urmatorii cinci ani, ceea ce va face ca participatia detinuta sa sporeasca la 67%.

Argentum Motors este cel mai mare constructor independent de automobile din India.
Heuliez se afla sub protectia legii falimentului inca din luna decembrie 2007.

UPDATE:

Compania Heuliez intentioneaza sa adune inca cinci milioane de euro printr-o operatiune de majorare de capital, insa ale carei surse de finantare nu au fost inca identificate.

Termenii noului acord dintre Argentum Motors si Heuliez vor vi prezentati in data de 23 iulie curtii din Bressuire, care urmareste aplicarea reglementarilor de protectie in cazul falimentului companiei Heuliez, a anuntat compania.

Heuliez  este o „afacere de familie” specializata in fabricarea de capote retractabile iar contractele sale erau incheiate cu uneii din liderii industriei auto.

Compania franceza produce in prezent capote retractabile pentru modelul Opel Tigra, insa aceste contract se va incheia in anul 2009, iar directorii Heuliez au spus curtii din Bressuire ca gasirea unui inlocuitor pentru acest contractor este crusciala pentru supravietuirea companiei.

Heuliez a produs anul trecut 20.780 capote (TwinTop) pentru Opel Tigra, in scadere de la 27.248 cate au fost produse cu un an mai devreme, potrivit statisticilor J.D. Power Automotive Forecasting.

Productia companiei in primul trimestru al acestui an a scazut cu 62%, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, ajungand la numai 2.484 de unitati.