Pe website-ul programului, www.techschool.ro, utilizatorii vor beneficia de ştiri despre cele mai noi descoperiri şi invenţii, interviuri cu oameni de ştiinţă şi vizionari ai tehnologiei, precum şi tutorialele interactive pe trei din cele mai cerute domenii ale următorilor 10 ani – programarea web, robotica şi astronomia.

Programul Tech School își propune să îi inspire pe copiii şi tinerii cu vârste ȋntre 11 şi 19 ani să participe cu ideile lor despre cum pot schimba prin tehnologie viața de zi cu zi a oamenilor într-un concurs la finalul căruia UPC România va oferi celor care au propus cele mai bune 3 idei șansa să le dezvolte ca proiecte ce vor deveni realitate în 2013. Copiii şi tinerii care se înscriu pe TechSchool.ro vor avea, de asemenea, șansa să participe într-o tabără de vară în care vor avea parte de experimente, demonstrații și jocuri inovatoare.

„Programul Tech School vrea să îi inspire pe copii să iasă din acest univers al versiunilor și să le provoace imaginația pentru a propune idei extraordinare. Credem că, la nivelul de creativitate al generației actuale, copiii pot depăși pragul de 1.000 de idei în primul an de Tech School”,  declară Severina Pascu, CEO UPC România.

Copiii şi tinerii care își doresc să creeze noi rețele sociale şi aplicatii, roboți androizi sau nave spațiale care să exploreze alte galaxii vor fi îndrumați în cadrul programului de unii din cei importanți mentori români. Adrian Stoica – Lead Researcher, Advanced Robotics în cadrul NASA/JPL – în calitate de Advisor Tech School, Aurora Simionescu – Einstein Fellowship din partea NASA în cadrul Universității Stanford si Emi Gal – CEO al start-up-ului internațional Brainient – în calitate de Mentori Tech School, sunt vizionarii în robotică, astronomie și programare web. Ei îi vor inspira și îndruma pe copii prin poveștile și carierele lor extraordinare. Artistul Guess Who, reprezentantul noului val în muzica generației actuale, susține, de asemenea, Tech School și își dorește ca toți copiii să se bucure de această șansă pentru a-și urma visele și a-și pune în aplicare ideile, oricât de imposibile ar părea la început.

Alături de mentori vor fi și traineri specializați ȋn fiecare domeniu: Victor Manz, profesor de informatică la Colegiul Național Tudor Vianu și coordonator al loturilor olimpice, Ioana Stoica, profesor de fizică și astronomie cu premii la concursuri internaționale organizate de NASA și Alin Jderu, multiplu premiat la concursuri internaționale de robotică.