Unul dintre cei mai importanti actionari ai companiei de Internet Yahoo a cerut revizuirea modului in care s-a efectuat votul pentru realegerea boardului director al companiei in cadrul sedintei anuale ce a avut loc vineri.

Capital Research Global Investors, care detine 6,2% dintre actiunie Yahoo, vrea sa se asigure ca voturile date au fost correct procesate. Chuck Freadhoff, purtatorul de cuvant al companiei, a declarat ca membrii Capital Research isi ridica semne de intrebare in ceea ce priveste corectitudinea realegerii directorului executiv al Yahoo, Jerry Yang.

Gordon Crawford, managerul Capital Research, a criticat in mai multe randuri refuzul conducerii Yahoo de a accepta oferta de preluarea venita din partea Microsoft, in valoare de 47,5 miliarde dolari.

„Yahoo nu a participat la procesarea voturilor si nu a fost facuta nicio eroare de catre compania noastra”, au declarat insa reprezentantii Yahoo.

Jerry Yang, CEO-ul companiei, a primit 85% dintre voturile actionarilor in favoarea realegerii sale, iar toti dintre cei noua directori Yahoo au primit suportul investitorilor cu cel putin 78% din numarul voturilor exprimate.

Sursa: CNN