Prima mare companie din Ungaria, lovita direct de criza financiara internationala este General Motors Powertrain-Magyarország Kft. Fabrica GM din localitatea Szentgotthárd (vestul Ungariei) a fost nevoita sa opreasca, joia trecuta, productia motoarelor de 1,6 si 1,8 litri, din pricina faptului ca Opel, impreuna cu alti constructori germani si-au oprit temporar productia, ca urmare a scaderii masive a cererii.

Potrivit conducerii fabricii din Szentgotthárd, productia va fi oprita pentru cel mult o saptamana jumatate.

Pe de alta parte, General Motors a anuntat oprirea temporara a productiei in toate fabricile sale din Europa, cu exceptia celei din Rüsselsheim, la safarsitul acestei luni, ca raspuns la scaderea numarului de masini noi vandute.

„In actuala situatie de piata, productia pe stoc nu ar avea sens”, a precizat GM Europe intr-un comunicat. Mai mult, compania a precizat ca managerii locali vor revizui volumul productiei, impreuna cu reprezentantii angajatilor.

Tot mai multi constructori auto au recurs al solutia reducerii productiei ca urmare a scaderii vansarilor de masini noi pe pietele din SUA si Europa, din pricina crizei financiare. Vanzarile de masini noi in Europa de Vest au scazut cu 9,2%, ajungand la 1,21 milioane de unitati in luna septembrie, potrivit unei analize a J.D. Power Automotive.