În staţiunile montane s-au deschis, până acum, pârtiile din Arieşeni, Arena Platoş, Cavnic, Harghita Mădăraş, Rânca, Straja, Sureanu, Praid. În staţiunea Arieșeni din judeţul Alba, preţurile pentru o urcare cu teleschiul, în funcţie de pârtia aleasă, pornesc de la 2 lei şi ajung la 4 lei pentru copii, iar pentru adulţi sunt cuprinse între 3 şi 7 lei. Închirierea unui echipament sportiv complet, pe zi, costă 35 de lei pe zi, arată arieseni.info.

În staţiunea Arena Platoş, din judeţul Sibiu, un abonament de o zi costă, pentru adulţi, minimum 58 de lei şi maximum 80 de lei, în funcţie de perioadă. Pentru copii, taxa de acces porneşte de la 38 de lei şi poate costa şi 60 de lei, iar pentru studenţi şi pensionari, preţurile încep de la 40 de lei pe zi şi ajung la 75 de lei în vârf de sezon, în timpul săptămânii. Aici, prețul unui echipament sportiv complet pentru cei mici costă 35 de lei pe zi, în timp ce pentru un adult se achită 40 de lei.  La Cavnic, judeţul Maramureş, potrivit superskicavnic.ro, preţul unui abonament de o zi pentru un adult este de 90 de lei, iar preţul pentru studenţi, pensionari şi copii este de 80 de lei. În ceea ce priveşte închirierea echipamentului complet, costurile sunt cuprinse între 40 şi 60 de lei pe zi, şi diferă în funcţie de modelul schiurilor.

În staţiunea Mădăraş, din judeţul Harghita, din cele 6 pârtii de ski și snowboard, doar Sugo este deschisă, până acum. Aici, abonamentul de o zi pentru adulţi este 64 de lei, iar pentru copiii care au depăşit vârsta de şase ani este de 45 de lei. Închirierea unui echipament complet duce la 45 de lei pe zi. Poiana Braşov este cea mai populară staţiune de schi din România, având un domeniu schiabil care se întinde pe aproximativ 80 de hectare şi un total de 24 km de pârtii cu diverse grade de dificultate. De altfel, şi preţurile sunt pe măsură. Un abonament de o zi costă 145 de lei pentru adulţi şi pentru copii 80 de lei. Aici, până în momentul de față de poate schia pe Bradul, Kanzel, Lupului, Sulinar, Drumul Roșu, Stadion și pe Subtelefonic. Închirierea de echipamente ajunge şi la câteva sute de lei, în funcţie de calitatea echipamentului. La Praid se schiază pe ambele pârtii, Bogdan 1 și Bogdan 2, iar un abonament de zi pentru adulți costă 50 de lei, în timp ce pentru copii abonamentul are prețul de 35 de lei. Totodată, prețul unui echipament complet pe o zi este de 45 de lei.

La patinoar

La Suceava, s-a deschis patinoarul Areni, unde taxa de intrare pentru preşcolari, elevi şi studenţi este de 5 lei iar pentru adulţi 9 lei. Lunea, patinoarul este închis pentru refacerea luciului şi a gheţii. În Bacău, a fost deschis parinoarul Gepex, iar biletul costă 10 lei, în zilele de luni, marţi miercuri şi joi, cât timp, vineri, sâmbătă şi duminică, taxa de intrare este de 15 lei. La Gepex, închirierea de patine este gratuită, dar dacă vrei să-ţi ascuţi patinele trebuie să achiţi 10 lei. Abonamentele practicate de patinoarul Gepex sunt cel de 14 zile care costă 80 de lei şi cel de 30 de zile, de 150 de lei, care permite amatorilor intrări nelimitate dar nu şi închiriere şi ascuţit de patine. Şi Deva se numără printre oraşele în care deja s-au deschis patinoarele, iar taxa de acces este de 5 lei, în timp ce pentru închirierea patinelor trebuie achitată suma de 10 lei. La Hunedoara, taxa de intrare, de cinci lei, este similară cu cea pentru închirierea patinelor.

La Buzău, a fost deschis patinoarul Ice Magic unde tariful de acces este de 10 lei, iar închirierea patinelor tot 10 lei. În Galaţi, accesul la patinoar timp de o oră şi 30 de minute costă 15 lei, patinele costă 14 lei, ascuţitul 3 lei şi folosirea garderobei 3 lei. La Poiana Braşov, la Patinoarul Olimpic, taxa de acces pentru copii este de 5 lei, iar pentru adulţi de 10 lei, pe serie, iar închirierea patinelor costă 15 lei. Bucureştenii care vor să patineze au mai multe variante, precum patinoarul Drumul Taberei, unde biletul costă 15 lei în timpul sătpămânii şi 20 lei în weekend, iar închirierea patinelor 15 lei, la fel ca şi ascuţirea acestora. Intrarea la Patinoarul Cişmigiu, la cel din Tineretului, de la Piaţa Unirii şi din Herăstrău, costă zece lei de luni până joi, iar de vineri până duminică este de 15 lei. Cei care vor dori să închirieze vor plăti 10 lei.