Copilul-minune i-a uimit pe profesorii de la universităţi de renume din SUA. Băiatul a învăţat singur matematică, algebră, trigonometrie şi acum face meditaţii cu colegii săi, după ore. Cel mai ambiţios proiect al său este dezvoltarea versiunii lui Einstein asupra teoriei relativităţii.
Mama lui nu ştia dacă acesta este un geniu sau nu, iar pentru a se convinge a trimis un clip video la Universitatea Princeton. Profesorul Scott Tremaine, un cunoscut astrofizician, a confirmat că teoria puştiului este reală şi a rămas impresionat de cunoştiinţele sale.
Jake a fost diagnosticat, când era mic, cu  Sindromul Asperger (AS). Cele mai distinctive simptome al Sindromului Asperger sunt interesul obsesiv al copilului către un singur obiect sau subiect pentru excluderea de oricărui altul. Unii copii cu AS au devenit experţi în tehnolgie, automobile, diferite obiecte. Copiii cu AS vor să afle totul despre un subiect de interes şi conversaţiile lor cu alţii se centrează numai către aceste lucruri. Au un nivel ridicat al vocabularului.

SURSA
: dailymail.co.uk