Dupa ce nu a mai fost preluata de Microsoft, compania Yahoo a intrat in declin pe bursa. Gigantul condus pana nu demult de Bill Gates oferise 33 de dolari pe actiune, ceea ce ducea la un total de 47,5 miliarde de dolari. La inchiderea de vineri (acum piata fiind abia deschisa), un titlu Yahoo a scazut cu 1,2% atingand 21,75 USD, ceea ce reprezinta o pierdere cu circa un sfert din valoarea pe care Microsoft o avansase.

Dincolo de cifrele de pe bursa, in interior compania nu sta asa de bine, fiind intr-o hemoragie de directori. Printre numele cele mai insemnate care si-au tot anuntat in ultima saptamana plecarea se numara Jeff Weiner, seful directiei de Retea, Vish Makhijani, de la sectia de cercetare, Qi Lu, seful directiei „Panama” de cercetare de piata. Pe lista celor deja plecati sunt Stewart Butterfield, Catherina Fake, fondatorii serviciului de imagini Flickr si Joshua Schachter, cel care a creat Del.ici.ous.

Potrivit lui Scott Kessler, analist al pietei de IT&C din cadrul agentiei Standard & Poor’s a declarat ca „Yahoo a pierdut in ultimul an nu numai directori, ci oameni-cheie care au conceput produse de succes. In loc sa se orpeasc, in ultimele zile plecarile s-au accentuat. E clar ca se intampla ceva acolo, iar asta ar trebui sa ingrijoreze orice conducere”.

Pe acest fundal, compania se va reorganiza pentru a se putea acoperi lipsa oamenilor importanti care au plecat. Jerry Yang, unul dintre directori, a declarat ca „in cadrul companiei procesul de reorganizare are menirea de a accelera capacitatea noastra de a gasi solutii, de a concepe produse noi si de a creste numarul de utilizatori la nivel global”. In boardul mai este o presiune venita din partea lui Carl Icahn, un investitor care vrea sa vanda catre Microsoft pentru un exit banos. Dar, in situatia data, are un plan al sau de reorganizare a companiei, pe care va incerca sa-l puna in practica la intalnirea anuala a actionarilor din 1 august.