Cu toate acestea, Uber susţine că în ultimele trei luni ale anului trecut a reuşit să îşi reducă pierderile până la 1,1 miliarde dolari, de la 1,46 miliarde dolari în trimestrul al treilea, la o cifră de afaceri trimestrială de 2,2 miliarde dolari.

Uber a trecut printr-o perioadă dificilă în 2017 în condiţiile în care fondatorul Travis Kalanick a fost nevoit să demisioneze din funcţia de director general în luna iunie pe fondul acuzaţiilor de comportament inadecvat la locul de muncă. Kalanick a fost înlocuit de Dara Khosrowshahi, care anterior a condus agenţia de voiaj online Expedia.

Fiind o companie privată, Uber nu este obligată să dea publicităţii rezultatele sale dar comunică în mod regulat anumite informaţii financiare. Dara Khosrowshahi vrea să pregătească firma pentru o listare la bursă undeva la începutul anului următor.

Compania Uber a fost fondată în 2009 în Statele Unite ale Americii.Uber activează pe piaţa din România din februarie 2015, în Bucureşti, şi s-a extins în 2016 în oraşele Cluj, Braşov şi Timişoara.