În ceea ce priveşte împrumuturile pe termen scurt, Finanţele  anunţă trei licitaţii cu certificate de trezorerie, de 1 miliard de lei fiecare, din care două pe 1 an de zile (pe 4 şi 8 aprilie) şi una cu scadenţa la şase luni (pe 11 aprilie).

De asemenea, încearcă să crească volumul obligaţiunilor de stat pe termen mediu şi lung, programând trei licitaţii în valoarea cumulata de 1,5 miliarde lei sau de 500 milioane fiecare.

Prima licitaţie cu obligaţiuni de stat este anunţată pentru 7 aprilie, când Trezoreria vrea să vândă titluri cu scadenţa la 3 ani şi jumătate (în octombrie 2014). Pe 14 aprilie, Finanţele îşi propun să vândă obligaţiuni de stat cu scadenţa la 5 ani (aprilie 2016), iar pe 21 aprilie e programată o licitaţie cu titluri de stat scadente peste şase ani (în iunie 2017) – fiind de fapt o redeschidere a unei emisiuni pe zece ani.

Tot azi, Finanţele au anunţat şi cât plănuiesc să împrumute în total de pe piaţa internă în trimestrul II – 13-15 miliarde lei, suma similară cu cea programată pentru primul trimestru.