Compania Neoland Real Estate a anuntat definitivarea unei tranzactii de peste 17 milioane euro, pentru care a oferit consultanta cumparatorului.

„Tranzactia incheiata de Neoland demonstreaza ca actualul blocaj al segmentului imobiliar este o consecinta a speculatiilor si zvonurilor care se vehiculeaza pe piata. Cumparatorii se confrunta cu un acces mai dificil la finantare, dar asta nu inseamna ca cererea din piata a fost acoperita. In prezent se mai vand doar produsele de calitate”, a declarat directorul general al companiei Neoland, Costin Lazar.

O companie multinationala de dezvoltare imobiliara, a semnat in luna august contractul de achizitionare pentru un teren de peste un hectar, in zona Tineretului din Bucuresti, pe care intentioneaza sa ridice un ansamblu rezidential cu blocuri de pana la 14 etaje, care vor cuprinde circa 350 apartamente, se arata in comunicatul Neoland.

„Avem nevoie de proiecte accesibile si de calitate pentru a depasi aceasta situatie si credem ca blocurile pe care le va construi clientul nostru vor indeplini aceste conditii, avand in vedere amplasamentul bun al terenului”, mai spune Costin Lazar.

Ansamblul rezidential va fi dezvoltat ca o prelungire fireasca a parcului aflat in imediata vecinatate precizeaza comunicatul.

Dezvoltatorul acestui proiect este la prima investitie in Romania si cauta in prezent si alte terenuri adecvate pentru ansambluri rezidentiale in capitala.

Tranzactia se claseaza pe locul trei, intre tranzactiile cu terenuri incheiate in acest an pe piata locala si pe locul zece intr-un top general al tranzactiilor imobiliare incheiate in 2008 in Romania.

Neoland Real Estate si-a inceput activitatea in 2006, concentrandu-se pe segmentul de terenuri din apropierea Bucurestiului. Incepand din acest an, compania s-a extins pe segmentele rezidential, birouri si spatii comerciale.

Sursa: Neoland