Grampet Group, cel mai mare jucător privat de pe piața transporturilor feroviare de marfă din România, a făcut, recent, două achiziții extrem de importante, care reconfirmă poziția dominantă a societății în sectorul feroviar, consolidând în același timp industria feroviară din România.
La finalul anului 2012, Grampet Group a achiziționat activitatea de producție de locomotive de la Electroputere Craiova, fosta Divizie de Vehicule Feroviare și Urbane- DVFU care a fabricat peste 1.000 locomotive electrice și peste 3.000 locomotive Diesel electice. Noua entitatate se va numi ELECTROPUTERE VFU SA.

De asemenea, Grampet Group a achiziționat și fabrica SC. Reloc S.A Craiova, ceea ce-i permite să-și consolideze activitatea de reparații de locomotive și material rulant.

Suma tranzacției este confindențială, însă negocierile pentru preluarea activității de producție de locomotive la Electroputere au durat peste 6 luni.

“Intenția noastră este să construim locomotive românești într-un timp foarte scurt la Craiova și să readucem la viață traditia industriei romanesti craiovene si un brand deosebit de puternic și de cunoscut în lumea întreagă – Electroputere”, a declarat Președintele Grampet Group, Gruia Stoica.

 “În plus, suntem foarte bucuroși că am reușit să salvăm sute de locuri de muncă, pentru că cele două societăți abia erau în stare de funcționare. Cu siguranță se vor crea mii de locuri de muncă atunci când vom redeschide activitatea și vom începe să producem din nou locomotive românești”, a mai declarat antreprenorul.
Gruia Stoica are o avere estimată de TOP 300 la 530-550 milioane de euro.