Plecând de la disputa româno – ungară pe tema Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureş, Băsescu le-a cerut celor care au maşini să nu mai alimenteze din staţiile MOL. 

„Aşa-numita dispută româno – maghiară e plecată de la o hotărâre judecătorească. Deocamdată nimeni nu pune sub semnul întrebării hotărârile judecătoreşti. (…) Nu acesta e însă aspectul pe care vreau să îl subliniez, ci ceea ce face o companie pe care România a primit-o cu ospitalitate pe teritoriul ei. Este vorba de compania petrolieră MOL, companie aparţinând Ungariei. În toate staţiile MOL se distribuie hărţi cu ţinutul secuiesc autonom în mijlocul ţării. Dragii mei, cei care aveţi maşini, nu mai cumpăraţi combustibil de la MOL! Sunt atâtea staţii, nu mai cumpăraţi combustibil de la MOL, pentru că nicio companie nu îşi poate permite să facă o campanie împotriva Constituţiei statului pe teritoriul căruia a fost primită. Cum să promovezi prin pliante distribuite în benzinăriile MOL autonomia ţinutului secuiesc când tu îţi desfăşori activitatea comercială pe teritoriul unei ţări în a cărei Constituţie spune foarte clar – România e stat unitar? Stat unitar nu înseamnă stat cu enclave autonome”, a declarat Traian Băsescu, la Şcoala de vară a tinerilor populari, de la Neptun. 

Conform Agerpres, preşedintele PMP a reamintit în context şi declaraţia liderului UDMR, Kelemen Hunor, legată de ziua de 1 Decembrie. „Eu n-am să uit declaraţia lui Kelemen Hunor că pentru ei 1 Decembrie este o zi de doliu, nu o zi de sărbătoare, uitând acest Kelemen Hunor că este cetăţean român şi s-a născut aici. Şi, din păcate, lideri oportunişti populişti din UDMR promovează aceste idei de lipsă de respect pentru istoria şi realităţile ţării”, a mai spus Băsescu.

UPDATE:

În urma mesajelor apărute în ultimele 24 de ore pe mai multe canale media legate de materialele de promovare turistică disponibile în anumite stații din rețeaua MOL România, compania dorește să facă următoarele precizări:
 
– MOL România are o politică prin care respectă comunitățile și minoritățile care trăiesc în diverse regiuni ale României, exemplu în acest sens fiind comunicările în diferite limbi din stațiile amplasate în aceste zone.
-În același timp, suntem o companie activă în domeniul mobilității, așa că foarte mulți turiști ne trec pragul în cele 208 stații pe care le avem în toată țara. În acest context, am dezvoltat o serie de hărți care promovează cele mai frumoase locuri din diferite regiuni. Hărțile despre care se menționează în aceste știri sunt o inițiativă turistică, iar prin acestea sunt evidențiate detaliat și într-un stil prietenos cele mai interesante puncte turistice ale diverselor regiuni ale țării.
-Facem precizarea că astfel de hărți există și în Moldova și în Brașov, toate având același scop,  promovarea celor mai frumoase atracții turistice din zonă. În cazul de față, legenda hărții este redactată în patru limbi diferite, tocmai pentru a susține și mai bine scopul pentru care a fost realizat produsul, promovarea zonei.