Reputata, ani de zile, Academie de Studii Economice din Bucureşti, nu s-a mai bucurat de gloria trecutului. A ocupat locul al şaptelea, în clasamentul general.

Iar în ierarhizarea universităţilor după profilul economic, s-a situat după universităţile „Ştefan Cel Mare“, din Suceava, „Babeş-Bolyai“, din Cluj şi „Lucian Blaga”, din Sibiu. Universitatea „Transilvania” din Braşov a reuşit, în schimb, să obţină scoruri foarte mari şi la cele două secţiuni: economie şi inginerie.

Universităţile din Bucureşti, la care se îngrămădesc mii de candidaţi la admitere, nici măcar nu sunt menţionate de angajatori. Acest lucru ar trebui să spună multe celor care finanţează instituţiile de stat. De fapt, pe astfel de analize ar fi trebuit să-şi fundamenteze Ministerul Educaţiei alocările bugetare anuale. Dar, pentru orice există un început!

Aprecierea asupra facultăţilor, de la foarte bună (1), până la insuficient (4), s-a bazat pe mai multe criterii: educaţia teoretică, orientarea practică, competenţe lingvistice (limbi străine) şi experienţă internaţională.

Vezi şi Topul general

Poziţia Instituţia Punctaj Link
1 Universitatea Ştefan cel mare, Suceava 2,25 Detalii
1 Universitatea Babeş-Bolyai, Cluj 2,25 Detalii
3 Universitatea Lucian Blaga, Sibiu 2,31 Detalii
4 Universitatea Transilvania, Braşov 2,42 Detalii
5 Academia de Studii Economice, Bucureşti 2,46 Detalii
6 Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Iaşi 2,64 Detalii
7 Universitatea Româno-Americana, Bucureşti 2,88 Detalii
8 Universitatea Petrol şi Gaze, Ploieşti 3,08 Detalii
8 Universitatea Dunărea de Jos, Galaţi 3,08 Detalii
10 Universitatea Gheorghe Bariţiu, Braşov 3,13

Detalii

 

 Pentru a downloada întreg studiul, click aici