Media de admitere a absolvenților de gimnaziu în ciclul liceal se calculează ca medie ponderată între media la Evaluarea Națională (80%) și media generală de absolvire a claselor V-VIII (20%). 1. Colegiul Național „Sfântul Sava”- ultima medie de admitere a fost 9,72, iar prima medie 10. Anul trecut, au fost 224 locuri, iar în 2016, 252. 2. Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”- ultima medie […]
Media de admitere a absolvenților de gimnaziu în ciclul liceal se calculează ca medie ponderată între media la Evaluarea Națională (80%) și media generală de absolvire a claselor V-VIII (20%).

1. Colegiul Național „Sfântul Sava”- ultima medie de admitere a fost 9,72, iar prima medie 10. Anul trecut, au fost 224 locuri, iar în 2016, 252.

2. Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”- ultima medie de admitere 9,70. În 2017, instituția a avut 252 locuri disponibile.

3. Colegiul Național „Emil Racoviță” din Cluj-Napoca- ultima medie de admitere 9,72.

4. Colegiul Național din Iași- ultima medie de admitere 9,80.

5. Colegiul Național „Andrei Șaguna” din Brașov- cu ultima medie de admitere 9,66.

6. Colegiul Național „Frații Buzești” din Craiova

7. Colegiul Național „Mihai Viteazu” București,

8. Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu”

9. Colegiul Național „Vasile Alecsandri” Galați

10. Colegiu Național „Gherghe Șincai” București.

Pe locurile următoare în ierarhia liceelor se clasează unitățile de învățământ din orașe precum Constanţa, Cluj-Napoca şi Galaţi.

De asemenea, în urma susținerii examenului de Evaluare Națională, conform statisticilor, procentul cel mai mare de elevi care au obţinut medii peste cinci s-a înregistrat în judeţul Brăila, unde 92,5% au obţinut cel puţin media cinci la Evaluarea Națională.

În opoziție, se situează judeţul Giurgiu, cu un procent de aproximativ 61% al celor care au obținut medii mai mari de cinci.

Cele mai multe medii de 10 au fost obţinute în judeţul Iaşi, unde 38 de elevi au avut calificativul maxim.

SURSA: Viitorul României