SOV, Penescu, Patriciu, Becali, Tender, Popoviciu sunt doar câteva nume care apar pe lista persoanelor celebre care au primit mandat de arestare.
1.Sfârșitul lunii mai 2005 a fost o perioada neagră pentru Dinu Patriciu, aflat pe locul doi în Top 300 cei mai bogați români. Pe 27 mai 2005, Patriciu a fost reținut pentru 24 de ore, fiind învinuit de infracțiuni de spălare de bani, înșelăciune și evaziune fiscală. Omul de afaceri, pe atunci, președintele grupului Rompetrol a fost eliberat în mai puțin de 24 de ore după expirarea mandatului.
2.Sorin Ovidiu Vîntu, clasat pe locul șase al celor mai bogați români, conform ultimei ediții a Top 300 Capital, a fost eliberat, ieri, din arestul Poliției, după ce a fost reținut la sfârșitul lunii aprilie  pentru șantaj și amenințare la adresa lui Sebastian Ghiță. SOV și-a mai petrecut și anul trecut câteva zile în arestul Poliției, fiind eliberat pe motive de sănătate.
3.Omul de afaceri Ovidiu Tender și-a petrecut șase luni după gratii în anul 2006, fiind acuzat în dosarul Rafo. Potrivit Top 300 Capital, Tender are o avere de 460 milioane de euro, ocupând poziția a 13-a în clasament.
4. Nici Gabriel Popoviciu, unul dintre cei mai discreți om de afaceri, nu a scăpat de arest. În 2009, a fost reținut pentru 24 de ore, fiind acuzat de abuzz în serviciu contra intereselor publice cu consecințe deosebit de grave. Popoviciu se află pe poziția a 14-a a Top 300 capital, cu o avere estimată la 400-450 millioane de euro.
5. Patronul Stelei, Gigi Becali, era aproape de a-și petrece Paștele în închisoare în 2009. Acesta a fost eliberat chiar în Vinerea Mare, după ce a petrecut în arest aproape două săptămâni. El a fost reținut pentru sechestrare de persoane. Becali are o avere de 400-500 milioane de euro, fiind clasat pe locul 15.
6.Costel Cășuneanu a fost arestat anul trecut, în luna aprilie. Deși a primit o decizie de arest preventiv de 29 de zile, Costel Cășuneanu a rămas după gratii doar patru zile. Acesta era acuzat că i-ar fi dat bani judecătorului Florin Costiniu pentru intervenții pe lângă colegii magistrați în soluționarea unor litigii privind achizițiile publice. Patronul Pa&Co are o avere de 180 milioane de euro și se află pe poziția 33 în Top 300.
7. Dinel Staicu, condamnat la șapte ani de închisoare pentru fraudă, în data de 4 aprilie 2011, a fost capturat în Ungaria, pe 19 aprilie 2011. Înainte de a fi prins, milionarul își schimbase numele din Staicu în Nuțu. Omul de afaceri se află și astăzi în arest. Conform Top 300, acesta se află pe poziția 77, cu o avere de 80 milioane de euro.
8. Dumitru Sechelariu a fost arestat în 2005, după ce a pierdut postul de primar al Bacăului. Omul de afaceri era cercetat în legătură cu mai multe afaceri referitoare la schimburi și achiziții de terenuri. A rămas în arest doar două zile, fiind eliberat pe motive de sănătate. Anul trecut, la 1 martie DNA a emis o ordonanță de reținere a milionarului, însă aceleași probleme medicale l-au salvat din nou de arest. Sechelariu are o avere de 45 milioane de euro, fiind clasat pe locul 143 în Top 300 Capital.
9. Liviu Florian, milionarul din Cluj, a fost arestat preventiv anul acesta, pe 4 februarie, după ce a cerut șpagă 300.000 de euro. Deși a cerut să fie eliberat din arestat, Liviu Florian se află și astăzi după gratii. El se află pe poziția 150 în Top 300, cu o avere de 40 milioane de euro.
10. Cătălin Chelu – milionarul gălățean a intrat după gratii în data de 19 noiembrie 2010 pentru că a încercat să-l mituiască pe fostul secretar de stat Dan Fătuloiu. După mai multe încercări de a părăsi arestul, Cătălin Chelu a fost eliberat în 11 februarie anul acesta.
Și alți milionari și-au petrecut câteva zile în arest. Printre aceștia se află Dan Diaconescu – Proprietarul postului OTV, arestat anul trecut, pe 23 iunie fiind acuzat că l-ar fi șantajat și amenințat pe primarul comunei Zarand. A fost eliberat după două zile.