În România, agricultura merge bine doar pe Farmville! Acesta este bancul pe care se chinuie câţiva dintre cei mai bogaţi români să-l facă uitat. Investesc milioane în terenuri, ferme şi utilaje şi fac tot posibilul ca România să redevină "grânarul Europei". E adevărat, au toate şansele să reuşească: avem printre cele mai bune soluri din lume şi, dacă suntem un pic maliţioşi, putem spune că sunt şi "cele mai odihnite", decenii întregi, suprafeţe imense rămânând necultivate.

În plus, forţa de muncă, chiar dacă nu pare prea atrasă de domeniu, este extrem de ieftină, lucru care conferă un important avantaj competitiv.

Bogaţii care scot bani din pământ

Cel mai bogat român care pariază pe agricultură este Ioan Niculae. Deţine aproximativ 14.000 de hectare de teren arabil, dar prin Interagro SA administrează în total peste 55.000 hectare, în cele mai fertile zone ale ţării. Niculae are afaceri şi în morărit, panificaţie, industria laptelui şi a cărnii, iar cifra de afaceri obţinută de activităţile din industria alimentară depăşeşte 80 de milioane euro.

Mai multe, pe evz.ro.