Evenimente Mica publicitate Abonamente Comunicate
CITEŞTE ŞI

Eveniment

Toate drumurile duc la Portobello. Cel mai italienesc restaurant italienesc din București

Autor: | | 0 Comentarii

Portobello este un restaurant italienesc apărut ca o ciupercă în 2017 pe strada Polonă 77. Restaurantul servește o mică societate de clienți ai casei, români și italieni abonați aproape zilnic la mic dejun, prânz sau cină alături de alte persoane în căutare de mâncare bună.

O preafrumoasă cină socială şi desert la Portobello

Alături de două preafrumoase domnişoare şi la momentele culminante, de bucătarul şef.

“Vreau fiori când mă gândesc la mâncare şi multe deserturi.”

Sub această mantră a domnişoarei ajungem cu poftă la restaurantul italienesc. La intrarea pe terasă suntem întâmpinaţi de maestrul de ceremonii din bucătărie şi parlamentar în mica societate a restaurantului. Are o zi liberă de la gătit, dar îl observăm cum urmăreşte ritmul comenzilor şi conduce orchestra cu o scobitoare ca dirijorul Valery Gergiev, apoi revine şi se bucură de compania invitaţilor.

Dânsul ne conduce către gazda casei şi a serii noastre.

Cât e ziua de lungă la Portobello se mănâncă bine de tot multe dintre cele mai bune pizza din Bucureşti, iar noaptea cuptorul de pizza se mai odihneşte şi dânsul liniştit. Cuptorul este vatra casei într-o trattoria, ni se spune. Cel mai important ingredient pentru pizza e dragoste, dar trebuie şi un cuptor bun.

În materie de pizza, misiunea Portobello este de a captiva gusturile experte

 

Se impune de la sine să încercaţi pizza casei. Pentru a defini subtil marca unei trattoria de calitate, pizza Quatro Stagioni este preferata maestro-ului de vatră, unul dintre marile talente ale echipei de bucătărie Portobello.

Bucătarii români au un talent aparte pentru gusturile italieneşti. Există o mică societate a bucătarilor români renumiţi pentru preparatele italieneşti, iar maestro chef al bucătăriei Portobello este unul dintre aceştia. Metodele şi reţetele italieneşti sunt dobândite prin schimb de experienţă în bucătării din Italia, mult studiu, experimentare şi rafinare a gusturilor. Pentru maestro Chef este important să educe mai departe, în mod special proprii meseni, cât şi echipa care îl ajută.

Italienii iau foarte în serios mâncarea, sunt foarte mândri de specialităţile lor culinare şi respectă tradiţiile întocmai pentru continuitatea culturală a gustului de acasă, tipic italian. Sunt selecţionate ingredientele naturale, proaspete, de provenienţă locală, iar exemplul Portobello este aprovizionarea din propria seră de producţie de legume, inclusiv importarea unor alimente de provenienţă specific italienească, cum ar fi anumite tipuri de brânzeturi, alături de o selecţie de vinuri excelente pentru dolce vita.

Un restaurant italienesc cu gust de risotto venere cu creveţi 

 

 

Serile romantice la Portobello se desfăşoară în graţia unor coincidenţe aproape magice. Ideea unui orez negru servit în asortiment cu vestimentaţia domnişoarei aparţine şefului bucătar. A fost o inspiraţie de moment, la prima vedere. Efectul este subtil, iar gustul orezului negru este savuros. Deşi risotto este considerat un prim curs – Primo – după antipasti, suntem la o degustare relaxată.

 

Viata este un amestec de magie şi paste – Federico Fellini

 

 

Continuăm festivităţile cu o porţie de paste tagliatelle cu vită aracera fragedă şi suculentă. Prepararea pastelor aduce un tribut metodelor italieneşti pentru a cultiva gustul curioşilor şi a impresiona cunoscătorii. Suntem în mijlocul unei mici societăţi de gurmanzi, iar pastele sunt la mare căutare printre meseni.

 

La Portobello se gătesc toate tipurile principale de reţete pentru paste, pregătite în stil italian pe baza unor reţete protejate cu jurământul omerta, personalizate de maestro în stilul propriu. În Italia, tipul de paste este la fel de important ca şi sosul, iar metodele de preparare au în vedere astfel de criterii.

Un restaurant italienesc pentru gusturi vegetariene

 

Pentru preferinţe vegetariene, oferta este foarte variată şi nutritivă. Portobello ne recomandă celebra Malanzane alla Parmigiana, compusă din vinete, sos dulce-acrişor de tomate, parmezan şi brânză cremoasă mozzarella. În materie de brânzeturi, sufletul acestui preparat de vinete este parmezanul, iar reţeta poate fi considerată tipică pentru Italia de sud, unde este servită călduţă, deloc fierbinte, dar nici rece, astfel răbdarea este un element important când vine vorba de degustare.

Un desert de mare efect

 

 

 

Desertul ni se prezintă în echipă de trei pentru variaţiuni de dulce ales. Tradiţional vorbind, italienii preferă uneori brânzeturi la desert, astfel începem cu un Cheesecake divin, urmat de o cremă uşoară de Pannacota care ne face să plutim. Tortul de ciocolată încoronează prin gustul intens o preafrumoasă cină socială alături de două domnişoare preafrumoase. După desert, sorbim scurt un Limoncello aromat, ca digestiv.

În cadrul discuţiilor noastre despre bucătăria italienească, maestro Chef intervine pe un ton mai înalt vorbind uneori peste două mese când aude o menţiune de interes special. Portobello este un restaurant liniştit, cu atmosferă de familie, dedicat mâncărurilor de casă, dar poate deveni foarte animat în decurs de câteva minute. În principal, lumea vine la Portobello pentru mâncare, dar adesea rămâne pentru atmosfera vioaie.

Una fusione perfetta de ingrediente sănătoase şi artă culinară pentru gusturi educate

Cartea de vizită Portobello este dictată de gustul mâncărurilor. Sunt anumite detalii de ordin culinar care pot fi reproduse în limbaj, dar gusturile nu se discută, nu se pot ghici, trebuie gustate.

Allora, ghici ciupercă ce-i Portobello?

(P)

Capital - Comenteaza
Capital - Twitter
Printeaza

Alte articole

SPUNE-TI PAREREA Capital - Comenteaza Acum poti comenta si prin intermediul contului de facebook. DETALII >>
Postarea comentariilor se poate face in doua moduri:
  • Prin formularul de la finalul articolelor.
  • Prin intermediul contului de Facebook: în acest caz postarea comentariilor se face instant. Daca nu aveti deja cont de Facebook il puteti crea de aici https://ro-ro.facebook.com/
Echipa CAPITAL.

EVZ

DCNews

Stirile Kanal D

PlayTech

Economica.net

Ziare.com

AutoBild

Adevarul

Stirile Tvr.ro

Click

Agrointeligenta

Doctorul Zilei

Animal Zoo

EVZ Monden

Infoactual

Capital - Articole similare

SPUNE-TI PAREREA Capital - Comenteaza Acum poti comenta si prin intermediul contului de facebook. DETALII >>
Postarea comentariilor se poate face in doua moduri:
  • Prin formularul de la finalul articolelor.
  • Prin intermediul contului de Facebook: în acest caz postarea comentariilor se face instant. Daca nu aveti deja cont de Facebook il puteti crea de aici https://ro-ro.facebook.com/
Echipa CAPITAL.

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul Capital.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

FACEBOOK
evz.ro