Operatorul telecom T-Mobile va fi prima companie de telecomunicatii din SUA care va oferi utilizatorilor sai un terminal mobil dotat cu sistemul de operare Google Android.

Telefonul va fi construit de catre HTC, unul dintre cei mai mari producatori de terminale mobile din lume, si este asteptat pe piata din America inainte de Craciun, probabil cel mai repede in luna octombrie.

Noul smartphone dotat cu Android este asteptat sa egaleze performantele iPhone de la Apple ale altor modele care folosesc software de la Palm, Research in Motion, Microsoft si Nokia.

Noul terminal HTC va dispune la radul sau de touchscreen la fel ca si modelul iPhone. Insa acest ecran va fi culisant si va ascunde o tastatura normala.

Data de lansare a terminalului depinde de cat de repede Comisia Federala de Comunicatii va decide ca noul soft de la Google si terminalul HTC indeplinesc standardele de comunicare. Directorii celor doua companii spera insa ca acesta sa apara pe piata inainte de sarbatorile de iarna, pentru a beneficia de vanzarile foarte mari la dispozitivele mobile din aceasta perioada.

Oficialii Google au anuntat ca terminalul bazat pe Android va fi disponibil in acest an insa au refuzat sa ofere mai multe detalii.

Sursa: The New York Times